Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

4.Πυρ ομαδόν από ΝΔ και Ποτάμι για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου: Κακή συμμαχία, κακή κυβέρνηση



4.Πυρ ομαδόν από ΝΔ και Ποτάμι για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου: Κακή συμμαχία, κακή κυβέρνηση
Λοιπόν, πολύ θα το διασκεδάσουμε στη Βουλή με πρόεδρο την Κωνσταντοπούλου. Υποπτέυομαι, ότι θα γίνει ατέλειωτη πηγή ‘’περιστατικών’’ και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Όσο για το Ποτάμι, νόμισε ότι θα είναι η ‘’νύφη’’, αλλά ο γαμπρός ήταν αρραβωνιασμένος. Βέβαια, η διγαμία αν και παράνομη, είναι δυνατή
    Ειρωνική ήταν η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την κυβέρνηση Τσίπρα, σκληρή κριτική από το Ποτάμι ενώ αμφότεροι συνέκλιναν ότι επρόκειτο για κακή επιλογή η πρόταση να αναλάβει πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
    «Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών» δήλωσε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. Εκανε λόγο για κυβέρνηση «χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε μάλιστα την βαθιά ανησυχία της ΝΔ «για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».
    Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία είναι «απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού» και «αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».
    Τέλος επέκρινε την πρόταση Τσίπρα να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά».
Ποτάμι: Κακή συμμαχία – Κακή κυβέρνηση
    «Οι χωρίς αρχές συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ανέδειξε, όπως αναμενόταν, ένα κακό κυβερνητικό σχήμα» σχολιάζει το Ποτάμι για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αιχμές και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής.
    «Οι καλές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ο κανόνας είναι ότι τα υπουργεία μοιράστηκαν με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή. Από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους.
    «Έκπληξη προκαλεί και το πρόσωπο που προτείνεται για την Προεδρία της Βουλής. Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καβγάδων.
Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία
».
ΠΑΣΟΚ: Δείχνει χιούμορ η επιλογή Τσίπρα για την Κωνσταντοπούλου
    Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της. Εξ αντικειμένου και όχι εξ υποκειμένου. Όμως τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα.
    Σημειώνουμε επίσης με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου