Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τα F35 και οι Εγκληματικές Αμέλειες.


Τα F35 και οι Εγκληματικές Αμέλειες.
Άρθρο γνώμης του Παναγιωταράκου Παντελή.
    Το πάρτι της αόρατης πλέον Τουρκικής ΠΑ σε βάρος του Εθνικού μας χώρου στο Αιγαίο και παντού στην Εθνική μας επικράτεια σε λίγο ξεκινά. Οι «αντιπαραγωγικοί» Έλληνες πιλότοι θα προσφερθούν ως θυσία ολοκαυτώματος στο Μογγόλων το σφαγείο, για να μπορούν απαιτητικά ν’ απολαμβάνουν τις διακοπές τους οι πάσης φύσεως γκλάμουρ,- τύπου κυρά Ελένης των πρωϊνών-· κακοήθεις νεοπλασίες εκφυλισμού μεγάλου μέρους στην κοινωνία της δόλιας πατρίδος.
    Ήρωες μεγέθους Ηλιάκη, Σιαλμά, Μπαλταδώρου…, ας ετοιμαστούμε να θρηνήσουμε πολλούς. Το ημίμετρο της αναβάθμισης των F16 δεν θα πραγματοποιηθεί αφού δεν θα έχει απομείνει κανένα, στην περίπτωση που εφαρμόζοντας τους σχεδιασμούς κατά της Ελλάδος, αποφασίσουν μας σύρουν σε θερμό επεισόδιο.
    Όταν το 2006 έκλειναν οριστικά οι παραγγελίες των F35 από τα σοβαρά κράτη, με τις υπεύθυνες όχι τυχάρπαστες ηγεσίες, που βάζουν ως κορυφαίο πρόταγμα την εθνική υπόσταση και αξιοπρέπεια, η εδώ πολιτική ηγεσία της εκτός μνημονίων χώρας, αντιπροσωπευόταν από τον συμπαθή, όμως κουρασμένο της Ραφήνας, που ήξερε να σκορπά τριχίλιαρα στους γύφτους της Κομοτηνής για τις πυρκαγιές της Ηλείας! Και έναν αδιάφορο Βαγγέλα στο ΥΕΘΑ, με τα αραχνιασμένα συρτάρια φορτωμένα από ογκώδεις φακέλους, προίκα για τον επόμενο και τον επόμενο… Που αλαζονικά ενεργώντας μείωσε τη θητεία κόντρα σε κάθε επιτελική μελέτη και εισήγηση «περί Οροφής», δημιουργώντας έως και σήμερα χίλια μύρια προβλήματα στη λειτουργία και το αξιόμαχο του στρατεύματος. Έτσι γούσταρε, έτσι έκανε!
    Αντί λοιπόν η εκτός μνημονίων Ελλάς να μπει στο παιχνίδι με μια συμβολική έστω παραγγελία του ιδίου τύπου και δικαιώματα συμπαραγωγής που η Lockheed προσέφερε στους συμμετέχοντες του προγράμματος F35, έμεινε αδρανής, υποσκάπτοντας την εθνική ασφάλεια.
    Τα 12 πολύτιμα χρόνια πήγαν χαμένα με ακόμη χειρότερες ηγεσίες που απλά δεν έκαναν τίποτα. Οι βαριές αμέλειες των αρμοδίων ως προς το ύψιστο χρέος της εξασφάλισης της εθνικής επιβίωσης, δεν συνάγουν τον ορισμό της προδοσίας? Ήταν δύσκολο τόσο χρόνο να εκτιμηθεί το μέγεθος της απειλής, πράγμα εύκολο ακόμα και σε μαθητή Γυμνασίου?
    Καταντήσαμε τώρα εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο αντίδρασης να εκλιπαρούμε, χωρίς ανοιχτά να το ομολογούμε, μπας και το Εβραϊκό Λόμπυ, -για δικούς του βέβαια σκοπούς-, μπας και καταφέρει να ακυρώσει τις παραδόσεις. Να ανατρέψει δηλαδή διακρατική συμφωνία συμπαραγωγής τόσο γερά κλειδωμένη, κατοχυρωμένη και αδιαπραγμάτευτη, που έδωσε το δικαίωμα στο Σουλτάνο να το πάει παραπέρα με τους Ρωσικούς S400, αφήνοντάς μας σύξυλους, μοιραίους παρατηρητές των εξελίξεων.
    Παραβλέψαμε πως η Φύση δεν χαρίζεται σε κανέναν·· νομοτελειακά είναι ανελέητη. Θέλει τους πλέον αδύναμους και εκφυλισμένους να καταδικάζονται σε αφανισμό, οι ισχυροί και ευπροσάρμοστοι να καλύπτουν το κενό τους.
    Αντιλαμβανόμαστε τι έρχεται? Μας τελειώνουν ως Έθνος με τα νυν και τα παλαιότερα και εμείς ακόμα απολαμβάνουμε τον ύπνο του δικαίου. Η ελληνική κοινωνία ομοιάζει με ποίμνιο που ξέγνοιαστο κοιμάται ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης!
    Είθε όλα τα παραπάνω να είναι ανοησίες και υπερβολές του γράφοντος. Τα πράγματα να είναι τακτοποιημένα. Η όλη κατάσταση να είναι ελέγξιμη. Η χθεσινή απόφαση της Αμερικανικής Γερουσίας να είναι οριστική και τελεσίδικη. Ποτέ να μην αλλάξει(!) και να μη χρησιμοποιηθεί ως αντίλυτρο πίεσης παραχωρήσεων ή υποχωρήσεων σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων.
    Οι δικές μας υποχρεώσεις είναι η έγκαιρη πρόβλεψη και αντιμετώπισή της χειρότερης εκδοχής που ενδέχεται να προκύψει.
    Και επειδή η ιστορία συνεχώς επαναλαμβάνεται ας διδαχθούμε από το πάντα επίκαιρο και αμαρτωλό Βυζάντιο. Πότε κατέρρευσε?  Όταν για οικονομικούς λόγους πήρε την εύκολη αλλά μοιραία απόφαση:   Αυτοαφοπλίστηκε καταργώντας το στόλο του με το υπερόπλο «Υγρόν Πυρ». Έναντι ψιχίων παραχώρησε όλα τα ναυτικά και οικονομικά δικαιώματα στις Λατινικές Δημοκρατίες, χαρίζοντας ουσιαστικά το ζωτικό θαλάσσιο χώρο στον οποιονδήποτε εχθρό και πειρατή. Έφθασαν στον έσχατο εξευτελισμό όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας για να παραλάβει το θρόνο του, ταξίδεψε από το Μυστρά στην Πόλη με Καταλανική γαλέρα!
    Δυστυχώς πρόκειται για πανομοιότυπες συγκρίσεις με την καταρρέουσα ετούτη πατρίδα, η δε απειλή από τον ίδιο αδίστακτο εχθρό πασιφανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου