Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η ιδεολογική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Κάτω ο ελληνικός εθνικισμός. Ζήτω οι εθνικισμοί των γειτονικών λαών»


Η ιδεολογική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Κάτω ο ελληνικός εθνικισμός. Ζήτω οι εθνικισμοί των γειτονικών λαών»
Σημείωμα του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη
    Επειδή έχω πειστεί, μετά και τα σημερινά, από την κυρίαρχη ιδεολογική αντίληψη του Συριζα και των ΑΝΕΛ που λέει να λύσουμε τις διαφορές με τους γείτονές μας για να ξεφύγουμε από τον ελληνικό εθνικισμό έχω να προτείνω, και από δω και πέρα θα υποστηρίξω με πάθος, τα εξής:

    -Να αποδεχθούμε τη θέση Ερντογάν ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεπερασμένη και να την αναθεωρήσουμε.
    -Επειδή η Τουρκία, μεγάλη και ισχυρή δύναμη, ασφυκτικά στα όρια που προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και επειδή στη Μαδρίτη αναγνωρίσαμε πέρα απο τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της γειτονικής χώρας, να αποδεχθούμε ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και να διακηρύξουμε ότι τα χωρικά μας ύδατα είναι 6 μίλια.
    -Ο εναέριος, δε, χώρος, να αποδεχθούμε ότι απο 10 μίλια γίνεται 6 μίλια, Κάτι, άλλωστε, που αποτελούσε διεθνή παραδοξότητα.
    -Να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία έχει κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού.
    -Να αποσύρουμε τους κατοίκους απο όσα εκ των 18 νησιών που αμφισβητεί η Τουρκία κατοικούνται και να της τα παραχωρήσουμε.
    -Να αναγνωρίσουμε ότι όσα νησιά ή βραχονησίδες του Αιγαίου δεν παραχωρούνται ρητώς στην Ελλάδα απο τις συνθήκες αποτελούν γκρίζες ζώνες και να παραχωρηθούν στην Τουρκία.
    -Να αναγνωρίσουμε, επίσης, πως οι τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ όπως έχει χωριστεί στο νότο του νησιού. Και ότι αφού τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα να αποδεχθούμε πως η Κύπρος δικαιούται έρευνες μόνο ως τα 12 μίλια.
    -Να παραχωρήσουμε μια εδαφική ζώνη κάθετα στο νομό Έβρου για έξοδο της Βουλγαρίας στη θάλασσα. Πως θα είμαστε καλοί και αριστεροί άνθρωποι αν δεν σκεφτόμαστε πως οι γείτονές μας ασφυκτιούν.
    -Να αποδεχθούμε ότι στις συνομιλίες με την Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες τα ελληνικά νησιά του Ιονίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα αλλά μόνο χωρικά ύδατα.
    -Να παραχωρήσουμε στους τσιάμηδες ό,τι έχασαν εγκαταλείποντας τα σπίτια και τις περιουσίες τους κατά την κατοχή καταδιωγμένοι απο τον ελληνικό μοναρχοφασισμό.
    -Να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης της μειονότητας στη Θράκη.
    -Να αναγνωρίσουμε Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.
    -Να ενθαρρύνουμε όσους αισθάνονται μέλη της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα να αναπτύξουν την εθνική τους συνείδηση.
    Αυτές είναι μερικές από τις νέες αναθεωρημένες θέσεις μου. Και θα αγωνιστώ με πάθος για την επικράτησή τους εν ονόματι της αριστερής, αντιεθνικιστικής ιδεολογικής μου αναφοράς.
    Κάτω ο ελληνικός μοναρχοφασισμός. Κάτω ο ελληνικός εθνικισμός. Ζήτω οι εθνικισμοί των γειτονικών λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου