Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Υπ. Άμυνας: Drones για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης


Υπ. Άμυνας: Drones για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης
Dimokratiki
Χαραλαμπάκης Μάνος
    Στην αγορά 25 drones σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Η Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης, για τις Τεχνικές Προδιαγραφές του έργου με τίτλο: «Προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης»
    Η δημόσια διαβούλευση ξεκινάει μεθαύριο και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου. Στόχος, όπως τονίζεται είναι «η βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας και της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης, καθώς και η ενίσχυση των ελέγχων και της επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων».
    Το αντικείμενο του παρόντος έργου, αφορά στην προμήθεια συστημάτων μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τύπου Drone, καθώς και στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ αυτών και των επίγειων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και περιλαμβάνει:
    • Την προμήθεια είκοσι πέντε (25) συστημάτων μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τύπου Drone, για το ΓΕΣ, τα οποία θα εκτελούν αποστολές επιτήρησης και ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, με σκοπό τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.
    • Προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (π.χ. τηλεπικοινωνιακού), προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά δεδομένων και η επικοινωνία των drones με τους επίγειους σταθμούς βάσης.
    Η Διεύθυνση του Υπουργείου Άμυνας σημειώνει ακόμη πως η συγκεκριμένη προμήθεια θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων και στην μείωση της λαθρομετανάστευσης, αφού με χαμηλό λειτουργικό κόστος θα δύναται να λαμβάνει χώρα, σε πραγματικό χρόνο και σε 24ωρη βάση, επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο Ανατολικό Αιγαίο.
    Ο συνολικός προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ είναι 1.180.000,00 ευρώ.
    Η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Ασύλου, μετανάστευσης και ένταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου