Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Προσοχή! Φουσκωμένοι τηλεφωνικοί λογαριασμοί λόγω παράνομων χρεώσεων από 5ψήφιους αριθμούς


Προσοχή! Φουσκωμένοι τηλεφωνικοί λογαριασμοί λόγω παράνομων χρεώσεων από 5ψήφιους αριθμούς
    Διαστάσεις χιονοστιβάδας και στο Ηράκλειο, παίρνουν οι καταγγελίες για φουσκωμένους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς. Μια νέα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας.
    Στην υπόθεση 34χρονου Κρητικού που χρεώθηκε με
50 ευρώ, προστέθηκε και η περίπτωση 77χρονου από το Ηράκλειο ο οποίος είδε το λογαριασμό του ίδιου και της συζύγου να φουσκώνει κατά 214 ευρώ χωρίς καμία εξήγηση!
    Μάλιστα άργησε να ανακαλύψει την απάτη καθώς επρόκειτο για εταιρικό πακέτο και μόνο όταν αντίκρισε τους λογαριασμούς, έκπληκτος διαπίστωσε ότι επιβαρύνθηκε με μια οφειλή χωρίς να ανοίξει καν τα επίμαχα μηνύματα με τα οποία για ολόκληρους μήνες, όπως υποστηρίζει, τον επιβάρυναν εταιρίες.
Ηράκλειο: «Χρεώθηκα με 214 ευρώ από το πουθενά»
    Όπως καταγγέλλει ο Ε.Μ
Ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν είδα την ανάλυση λογαριασμού που ζήτησα καθώς είδα ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2018 μας είχαν χρεώσει σχεδόν 214 ευρώ! Μας εξαπάτησαν γιατί βλέπαμε στο δικό μου κινητό και της συζύγου μου μηνύματα τα οποία ούτε καν ανοίγαμε αλλά τα διαγράφαμε. Τα μηνύματα ήταν από τρεις εταιρίες 5ψήφιων και κάποια από αυτά σε καλούσαν να παίξεις ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα όμως σε χρέωναν χωρίς τη συγκατάθεσή σου».
    Ο 77χρονος ενημερώθηκε από προηγούμενο δημοσίευμα για τη δικαίωση του 34χρονου σε ανάλογη υπόθεση και κινεί και ο ίδιος όπως είπε ανάλογη διαδικασία.
«Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι»
    Όπως τόνισε: «
Ήδη ζήτησα να μπλοκάρουν όλα τα μηνύματα που δέχομαι από 5ψήφιους αριθμούς και θα κινηθώ εναντίον των εταιριών μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μια μορφή απάτης και δεν θα το αφήσω έτσι…».
    Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του 34χρονου που χρεώθηκε παράνομα με
50 ευρώ από SMS δικαιώθηκε αφού οι εταιρίες με τα 5ψήφια νούμερα του επέτρεψαν τα χρήματα. Αυτό όμως αφού άρχισε να ψάχνει τα ίχνη εταιρίας-«φαντάσματος» αφού άλλη εταιρία διαχειρίζονταν το τηλεφωνικό κέντρο και άλλη τα μηνύματα. Έφτασε ακόμα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Συνήγορο του Πολίτη για να βρει το δίκιο του και επιστράτευσε τη δικηγόρο του για να βρει την άκρη του νήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου