Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ελληνικός Στρατός: Για πρώτη φορά άσκηση με εκπαιδευμένους σκύλους


Ελληνικός Στρατός: Για πρώτη φορά άσκηση με εκπαιδευμένους σκύλους
    Στην άμυνα της χώρας συνεισφέρουν εκτός από το άρτια εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, και…τετράποδα. Πρόκειται για τους στρατιωτικά εκπαιδευμένους σκύλους.
    Απόδειξη είναι η άσκηση που διεξήχθη την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Πεδίο Ασκήσεων Λιτοχώρου, η οποία αποτέλεσε το επιστέγασμα, της σκληρής και ρεαλιστικής εκπαίδευσης που διεξάγουν τα στοιχεία Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων και των Συνοδών τους (ΣΕΣ-Σ), όπως τονίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).
    Η άσκηση υλοποιήθηκε από προσωπικό της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ), και έφερε την ονομασία Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΕΡΙΤΑΣ-2018». Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις.
    Η ΤΑΜΣ «ΠΕΡΙΤΑΣ-2018», περιελάμβανε επίδειξη των δυνατοτήτων και της τακτικής χρησιμοποίησης των στοιχείων ΣΕΣ- Σ, για την αντιμετώπιση απειλών και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής φρούρησης Μονάδων και εγκαταστάσεων Διοικητικής Μέριμνας, τόσο σε περίοδο ειρήνης, όσο και σε περίοδο επιχειρήσεων.
    Την άσκηση παρακολούθησαν o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ, Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης, προσωπικό και Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και οι Διοικητές Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων, που διαθέτουν στοιχεία ΣΕΣ- Σ για τη φύλαξη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
    Επιπλέον, το ΓΕΣ τονίζει πως διαπιστώθηκε και η δυνατότητα σημαντικής εξοικονόμησης προσωπικού για την επάνδρωση των Μονάδων Ελιγμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου