Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

"Σταματήστε τώρα αμέσως να πίνετε γάλα με Χαμηλά Λιπαρά!"


"Σταματήστε τώρα αμέσως να πίνετε γάλα με Χαμηλά Λιπαρά!"
Επιστήμονας του Harvard
    Ενώ το φυσικό γάλα παρέχει πληθώρα ωφελειών για την υγεία, ένας παιδίατρος και ειδικός του Harvard υποστηρίζει ότι το συνηθισμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του εμπορίου είναι δίχως άλλο ζημιογόνα για την υγεία και την ευημερία μας – εξαιτίας των γλυκαντικών ουσιών.
    Όπως ανέφερε ο David Ludwig στην ερευνητική του έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ένωσης (
σ.σ. pentapostagma.gr – Journal of the American Medical Association Pediatrics), υπάρχουν αναρίθμητες αποδείξεις για τον αρνητικό αντίκτυπο των αναψυκτικών αλλά και του γάλακτος ως αποτέλεσμα των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
    Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την αύξηση βάρους, την ανάπτυξη διαβήτη και πολλές ακόμη παθήσεις.
    Εξαιτίας ακριβώς του αρνητικού αντίκτυπου της ζάχαρης στην υγεία μας, ακόμη και φορείς όπως το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, και η Παιδιατρική Ακαδημία Αμερικής καθώς και πολλοί ακόμη οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο συνιστούν με πυγμή την αποφυγή πρόσληψης θερμίδων μέσω ζαχαρούχων ροφημάτων.
    Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το pentapostagma.gr,το μοναδικό ρόφημα που περιέχει θερμίδες μέσω γλυκαντικών ουσιών και που οι φορείς υγείας συνεχίζουν να συνιστούν προς κατανάλωση είναι το γάλα με χαμηλά λιπαρά (
συνιστώμενη κατανάλωση τριών ποτηριών ημερησίως).
    Αυτή η «εξαίρεση» προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Ludwig:
   
Η συγκεκριμένη σύσταση για την κατανάλωση τριών φλιτζανιών γάλακτος ημερησίως αποτελεί πιθανώς η πιο «επίμονη» συμβουλή που δίδεται στην Αμερικανική κοινή γνώμη σχετικά με ζητήματα διατροφής τον τελευταίο περίπου μισό αιώνα. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν δισεκατομμύρια λίτρα γάλατος κάθε χρόνο, πολύ πιθανώς υπό την σκέψη ότι τα κόκκαλα τους θα «διαλυθούν» δίχως αυτό”, λέει χαρακτηριστικά ο David Ludwig.
    Το σημαντικότερο σημείο ανησυχίας για τον Ludwig έχει να κάνει με την σύσταση των φορέων για την κατανάλωση γάλακτος με χαμηλά λιπαρά – είναι μη-ηθελημένη η σύσταση κατανάλωσης ενός προϊόντος με βλαβερές για την υγεία τεχνητές γλυκαντικές ουσίες;
    Η ίδια η αντικατάσταση των υψηλών λιπαρών με προϊόντα γάλακτος χαμηλών λιπαρών δεν οδηγεί σε κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα: τα λιπαρά στην πραγματικότητα αντικαθίστανται με πολύ επικίνδυνα για την υγεία γλυκαντικά συστατικά..
   
Η χειρότερη περίπτωση είναι αυτή του σοκολατούχου γάλακτος μειωμένων λιπαρών: αν μειώσεις τα λιπαρά, είναι πιο νόστιμο. Έτσι, για να μπορέσεις να κάνεις τα παιδιά να πιούν τρία ποτήρια την ημέρα, καταλήγεις με αυτό το ρόφημα που είναι γεμάτο με ζάχαρη” προειδοποίησε ο Ludwig.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου