Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ανεξήγητη καθυστέρηση του υπουργείου Άμυνας για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών


Ανεξήγητη καθυστέρηση του υπουργείου Άμυνας για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ανεξήγητη είναι η  στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, καθώς δεν έχει καταθέσει ακόμη στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση  που θα αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, ώστε να δηλωθεί ως  σταθερή κατοικία τους η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα .  Μάλιστα είχε ανακοινωθεί προ δεκαημέρου η κατάθεση της ρύθμισης, αλλά έχει παρέλθει ήδη αρκετός χρόνος ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η αδράνεια, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και του υπουργείου Εξωτερικών  στο omegrapress.gr.
    Σημειώνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι αναγκαία σε επίπεδο νομικής εκπροσώπησης,  ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να δεχθεί τη σταθερή κατοικία και να αρθεί η προσωρινή κράτηση των δύο στρατιωτικών.
    Η υπόθεση αυτή συζητείται εδώ και αρκετές ημέρες προκειμένου να αλλάξει η ροή της υπόθεσης . Σε επίπεδο στρατιωτικών αποφάσεων έχουν ήδη γίνει οι σχετικές ενέργειες από το ΓΕΕΘΑ,  ενώ το ΥΠΕΞ αναμένει την κατάθεση για να ενεργήσει ανάλογα. Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός και έχουν προκληθεί ερωτηματικά από τη μη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης από τον κ. Καμμένο καθώς είναι δική του αρμοδιότητα.
    Η υπόθεση έχει φθάσει και στο μέγαρο Μαξίμου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια αντίδραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου