Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

O Σαββίδης απαντά στο Μαξίμου: Λάδι και νερό δεν αναμειγνύονται


O Σαββίδης απαντά στο Μαξίμου: Λάδι και νερό δεν αναμειγνύονται
    Την Τρίτη το Μαξίμου έβαλε μαζί στο κάδρο των «συνωμοτών» κατά της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη. «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», κατήγγειλε μέσω διαρροής, ανοίγοντας μέτωπο και με τον μέχρι πρόσφατα φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση επιχειρηματία και διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ
    Οι επεισοδιακές διαμαρτυρίες των συνδεσμιτών του «Δικεφάλου του Βορρά» για τη συμφωνία των Πρεσπών και οι επιθέσεις κατά βουλευτών και στελεχών της συμπολίτευσης φαίνεται όμως ότι άλλαξαν τα δεδομένα και τελικά η Θεσσαλονίκη μπήκε στον ίδιο ντορβά με τον Πειραιά του «μεγάλου αντιπάλου» Βαγγέλη Μαρινάκη.
    Η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη ήρθε μέσα από τις σελίδες του «Εθνους», της εφημερίδας που αφού πέρασε στην ιδιοκτησία του ομογενούς επιχειρηματία, έχει στηρίξει με κάθε τρόπο και δεκάδες πρωτοσέλιδα την κυβέρνηση Τσίπρα.
    «Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…», ήταν το αιχμηρό σχόλιο που επεφύλαξε η πλευρά Σαββίδη για την κυβερνητική διαρροή της Τρίτης. «Ποια συνωμοσία για αποστασία;» διερωτάται, επισημαίνοντας για την «περίεργη» σύζευξη Θεσσαλονίκης – Πειραιά που επιχείρησε το Μαξίμου, ότι λάδι με νερό δεν αναμειγνύονται.
    «Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν…Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…», καταλήγει ειρωνικά το βασικό άρθρο της εφημερίδας υπό τον (προφανή) τίτλο «Οι… συνωμότες».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης Σαββίδη:
    «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι από χθες με μείον ένα βουλευτή. Βεβαίως η κυβέρνηση δεν οπέφτει, ούτε κινδυνεύει με πτώση. Ακόμα και αν υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους και άλλοι Βορειοελλαδίτες βουλευτές των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία ή υπόνοια, 2-3 βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας σήμερα είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση…
    Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…
    Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά έως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει…
    Υπάρχει βεβαίως και ο Λαζαρίδης ΠΑΟΚτζής. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει. Ούτε ο ΠΑΟΚ , Ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.    Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν…Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου