Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ


Φωτογραφίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
http://seleo.gr/ 
    Για περίπου 4 ώρες, το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο ύψος της ΧΑΝΘ ήταν απροσπέλαστο και καλυμμένο από τον καπνό των δακρυγόνων.  
     Η ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε το ΣΥΡΙΖΑ, για το όνομα της πΓΜΔ, με τίτλο «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» προκάλεσε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε.
    Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, ωστόσο μετά από ανακοινώσεις από οπαδούς του
ΠΑΟΚ για... «ζεστή υποδοχή», ο χώρος της εκδήλωσης άλλαξε και μεταφέρθηκε στο συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός", στη ΔΕΘ.
    Ωστόσο, τα επεισόδια, δεν μπόρεσαν να αποφευχθούν, απλά μεταφέρθηκαν στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης.
    Από τις 19:00, που ήταν η ώρα έναρξης της εκδήλωσης, μέχρι και τις 23:00, η πλατεία της ΧΑΝΘ ήταν πεδίο μάχης. Περίπου 400 άτομα, όχι μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ, βρίσκονταν έξω από την ΔΕΘ και ήθελαν να εμποδίσουν την εκδήλωση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Προφανώς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύωρες συγκρούσεις και επεισόδια. 
    Οι διαμαρτυρόμενοι, πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ, άναψαν φωτιές στους δρόμους και σε κάδους, ενώ προκάλεσαν και φθορές στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
    Οι αστυνομικοί, απάντησαν με χρήση χημικών, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο σημείο.  Ασθενοφόρο έσπευσε στην πλατεία ΧΑΝΘ, όταν μερικοί διαδηλωτές αντιμετώπισαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των χημικών.
    Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου