Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Η τιμωρία της αλαζονικής προδοσίας!


Η τιμωρία της αλαζονικής προδοσίας!
Νίκος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ελεύθερης Πατρίδας
    Ύβρις! Καθημερινή πράξη της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης!
    Να πως παρουσιάζεται η ύβρις, ως βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων -που τα είπαν όλα- με τις συνέπειές της, στο σχήμα: ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις !!! 
    Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὕβριν», δηλ. παρουσίαζε αλαζονική συμπεριφορά, με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.
    Μια «ὕβρις» προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἄτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», δηλαδή την οργή και εκδίκηση των θεών, που επέφερε την «τίσιν», ήτοι την τιμωρία και την καταστροφή του.
    Να 'μαστε λοιπόν στην σημερινή εποχή στην Ελλάδα.
    Οι κυβερνώντες έχουν περάσει το στάδιο της ύβρεως προ καιρού, από την πρώτη στιγμή, θα έλεγα, που ανέλαβαν την εξουσία. Αυτό προχώρησε και γιγαντώθηκε, ιδίως μετά από το δημοψήφισμα του 2015 και την επανεκλογή τους στην εξουσία. Αλαζονεία, προσβολή του θείου και των ανθρώπων, καθημερινός βιασμός του θεμελιώδους νόμου του κράτους (του Συντάγματος) και των λοιπών νόμων, ξεπούλημα της χώρας, φτωχοποίηση των πολιτών της.
    Η άτη ήταν επομένως αναπόφευκτη. Έχουν τυφλωθεί από την εξουσία και θόλωσε το μυαλό τους, με αποτέλεσμα να κάνουν την πολύ μεγάλη α-νοησία και να υποπέσουν σε βαρύτατο σφάλμα, με το θέμα των Σκοπίων. Δίνουν γη και ύδωρ, παρά την αντίθεση του λαού, προδίδοντας την ιερή χώρα μας!
    Τώρα, μοιραία,  έρχεται η Νέμεσις! Η προσωποποίηση του θυμού και της εκδίκησης, «η των μεγάλων εγκλημάτων τιμωρός, η τον υπερόπτην ταπεινούσα»!
    Και στο κατόπι η Τίσις! Σε λίγο οι προδότες θα τρέχουν τ' ασήμαντά τους σώματα να κρύψουν! Τα ξόανα κι οι Λάρητες, οι ψεύτικοι μικροθεοί τους, δεν μπορούν να τους γλυτώσουν!
    Η τιμωρία και η καταστροφή των προδοτών πλησιάζει. Και δεν θα 'ναι απλά οι Ερινύες που σ' αλαζονεία και έγκλημα φυτεύουν θεία μαχαιριά!
    Ο Δίκαιος Κριτής και ο λαός θα τους κατατροπώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου