Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μυτιλήνη: Ιρανοί μετανάστες απεγκλώβισαν πυροσβέστες που έπεσαν σε χαράδρα



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μυτιλήνη: Ιρανοί μετανάστες απεγκλώβισαν πυροσβέστες που έπεσαν σε χαράδρα
Σαφώς και δεν είναι όλοι ίδιοι ! ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ !
    Ιρανοί μετανάστες έσπευσαν και βοήθησαν στον απεγκλωβισμό δύο πυροσβεστών το όχημα των οποίων έπεσε σε χαράδρα στο δρόμο προς το Μανταμάδο της Λέσβο, λίγες ώρες μετά αφότου είχαν φτάσει στο νησί με μια βάρκα στην περιοχή Σκάλας Σικαμιάς.
    Το ατύχημα συνέβη στις 11 το πρωί του Σαββάτου σε μια απότομη στροφή του δρόμου, στην περιοχή Σκίδια, όταν ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχό του και εκείνο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους πέντε μέτρων.
    Τέσσερις Ιρανοί μετανάστες που είχαν βγει νωρίς το πρωί με φουσκωτό από τις τουρκικές ακτές στη Σκάλα Συκαμιάς ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος και έτρεξαν πρώτοι να βοηθήσουν τους δύο πυροσβέστες που εγκλωβίστηκαν στις λαμαρίνες και καλούσαν σε βοήθεια. Οι νεαροί μετανάστες έτρεξαν στο σημείο, κατέβηκαν στη χαράδρα αψηφώντας την κλίση του εδάφους και τις μεγάλες πέτρες και έφτασαν πρώτοι στο αναποδογυρισμένο όχημα. Παρότι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους τραυματίες τους καθησύχαζαν στη γλώσσα τους και δήλωναν με κάθε τρόπο την παρουσία τους, μέχρι να φτάσει βοήθεια, ενώ έψαχναν τρόπο να τους βγάλουν έξω.
    Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική και αμέσως έσπευσαν σωστικά συνεργεία που κατάφεραν να απεκλωβίσουν τους δύο 47χρονους πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί στα άκρα.

    Οι Ιρανοί ήταν όλη την ώρα εκεί και μάλιστα όπως είπαν πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων οι τέσσερις άντρες παρέμειναν στο σημείο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των δύο πυροσβεστών.  Βοηθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις, μετέφεραν τις σκάλες και τις κρατούσαν για να ανέβει το φορείο, συνέδραμαν στην μεταφορά των τραυματιών στο φορείο και παρότι δεν καταλάβαιναν τις τους έλεγαν οι άλλοι, έδειχναν πρόθυμοι να κάνουν κάτι παραπάνω, ενώ προσφέρθηκαν ακόμη και να…σηκώσουν το βαρύ όχημα και σταμάτησαν όταν είδαν ότι είχε ήδη φτάσει ο γερανός για να το ανασύρει από την χαράδρα.
    «Οι τέσσερις μετανάστες βοήθησαν πολύ στον απεγκλωβισμό των πυροσβεστών και τραυματίστηκαν στα χέρια και στα πόδια κατά την επιχείρηση για την διάσωσή τους. Όλοι συγκινηθήκαμε, τους έδωσα συγχαρητήρια και τους ευχαρίστησα για την πράξη τους προς συνανθρώπους τους που βρισκόταν σε κίνδυνο», δήλωσε ο αστυνομικός, Συμεών Δουκάκης, που ήταν επίσης παρών στο συμβάν.
    Το γεγονός ανέφεραν αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στη Μυτιλήνη, παρουσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου και όλοι τους έδωσαν τα εύσημα, αλλά παρά την αναζήτηση των αρχών δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν και δεν αποκλείεται να έφυγαν από το νησί.
    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο πυροσβέστες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι με πολλαπλά κατάγματα, ενώ οι Ιρανοί μετανάστες, όταν διαπίστωσαν ότι όλα πήγαν καλά, τους αποχαιρέτησαν με σηκωμένο το χέρι και συνέχισαν με τα πόδια το ταξίδι τους για το λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να καταγραφούν και να βρουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά με το πρώτο πλοίο της γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου