Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Προσοχή στους "μαϊμού" ελεγκτές που εξαπατούν επιχειρηματίες



Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Προσοχή στους "μαϊμού" ελεγκτές που εξαπατούν επιχειρηματίες
    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΦΕΤ με αφορμή καταγγελίες που δέχθηκε ότι αυξάνονται τα κρούσματα επιτήδειων που παρουσιάζονται ως ελεγκτές του φορέα και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από επιχειρηματίες υποσχόμενοι αποφυγή δήθεν κυρώσεων στις επιχειρήσεις τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
    Σύμφωνα με καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, παρατηρείται εσχάτως αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής, από άτομα άγνωστα στον ΕΦΕΤ, τα οποία επικαλούνται εργασιακή σχέση με τον Φορέα και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά προκειμένου αυτοί να αποφύγουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους.
    Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στις περιπτώσεις όπου πράγματι διαπιστώνονται παραβάσεις σε ελεγχόμενες από τον ΕΦΕΤ επιχειρήσεις, ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φορέα, είτε για την επιβολή διοικητικής κύρωσης δια των αρμοδίων οργάνων του, είτε ποινικής δια της παραπομπής των παραβατών στη δικαιοσύνη.
    Τονίζουμε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ φέρουν πάντα υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας τους, τις οποίες και επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στην ελεγχόμενη επιχείρηση.
    Καλούμε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων τροφίμων στους οποίους απευθύνονται άτομα επικαλούμενα ιδιότητα ελεγκτών του ΕΦΕΤ, με σκοπό την καταβολή σε αυτά χρημάτων για αποφυγή δήθεν κυρώσεων, να καταγγέλλουν αμέσως το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου