Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πότε ο άντρας είναι τρεις φορές πιο πιθανό να κάνει απιστία;



Πότε ο άντρας είναι τρεις φορές πιο πιθανό να κάνει απιστία;
    Οι επιτυχημένες εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες έχουν αισθητά μεγαλύτερο εισόδημα από τον σύζυγό τους και ειδικά εκείνοι που δεν είχαν θέσει ποτέ ως στόχο να κάνουν κάτι τέτοιο, έχει αποδειχτεί παλιότερα
ότι να αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένες από την συζυγική ζωή, με βάση μια έρευνα από την εταιρεία Working Mother Media.
    Και τώρα, τα ευρήματα μιας νέας μελέτης για την απιστία έρχονται να δώσουν έναν ακόμα λόγο... ανησυχίας για τις ίδιες.
    Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς το πόσοι άνθρωποι απιστούν στο πλαίσιο του έγγαμου βίου τους, επειδή πολλοί μπορεί να μην το παραδέχονται στις έρευνες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 20-25% των παντρεμένων ανδρών και το 10%-15% των παντρεμένων γυναικών έχουν εμπλακεί σε κάποια εξωσυζυγική σχέση.
    Αυτή η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Sociological Review, έδειξε ότι οι άνδρες που είναι 100% οικονομικά εξαρτημένοι από τις συζύγους τους, είναι πιο πιθανό να απιστήσουν απέναντί της, σε ποσοστό τρεις φορές μεγαλύτερο από την πιθανότητα να κάνει κάτι αντίστοιχο η γυναίκα (δηλαδή να απατήσει τον άνδρα από τον οποίο εξαρτιέται 100% οικονομικά).
    Συγκεκριμένα, ενώ κατά μέσο όρο οι γυναίκες που είναι εντελώς εξαρτώμενες οικονομικά από τους συζύγους τους έχουν πιθανότητα περίπου 5% να απιστήσουν, υπάρχει μια πιθανότητα περίπου 15% ότι ένας άνδρας παντρεμένος με μια γυναίκα που τον στηρίζει πλήρως οικονομικά, θα την απατήσει.
    Έχει να κάνει με την πολιτιστική μας αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι άντρας και τι... κοινωνικές προσδοκίες αντιστοιχούμε με τον ανδρισμό”, αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Christin Munsch, επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.
    Όντας εξαρτώμενοι οικονομικά από τους συζύγους τους, πολλοί άντρες νιώθουν -έστω και υποσυνείδητα- ότι απειλείται ο ανδρισμό τους, πρόσθεσε ο Munsch, και αυτό τους κάνει να αναζητούν σε κάποια άλλη γυναίκα την αίσθηση του δυναμισμού και της κυριαρχίας στην ζωή και την σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου