Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν επετράπη σε 300 Αλβανούς να εισέλθουν στην Ελλάδα



    Οι ελληνικές αρχές στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με την Αλβανία,  δεν επέτρεψαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδες Αλβανούς, «δεν επέτρεψαν ούτε τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά και οι αλβανικές αρχές των συνόρων ήταν απροετοίμαστες για το συμβάν», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα. Οι πολίτες της Αλβανίας, δήλωσαν ότι παρουσίασαν τα απαιτούμενα έγγραφα για είσοδο σε χώρα Σένγκεν, αλλά οι ελληνικές αρχές των συνόρων- όπως σημειώνεται- όχι μόνο δεν τα έλεγξαν, αλλά έσκισαν τις εγγυήσεις που είχανε λάβει από τις οικογένειές τους, που ζουν και εργάζονται χρόνια στη γειτονική χώρα (Ελλάδα)».
    Ο Μάρκ Μάρκου από την Πούκα, είπε ότι προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος οι συγγενείς των Αλβανών που εργάζονται και ζούνε στην Ελλάδα, πρέπει να έχουν ένα έγγραφο εγγύησης (πρόσκλησης και διαμονής) και όχι μια φωτοκόπια άγνωστης προέλευσης.
    «Με την ίδια εγγύηση, όμως,  είχαμε περάσει άλλες φορές», συνέχισε ο Μαρκ που ήρθε στα ελληνικά σύνορα με την ελπίδα να περάσει στην Ελλάδα.
    Στην ίδια κατάσταση βρέθηκαν και πολλοί ακόμη Αλβανοί πολίτες που στερούνταν πρωτότυπα έγγραφα εγγυήσεων για τόπο διαμονής και παραμονής τους στην Ελλάδα.
    Μόνο τη Δευτέρα, σημειώνει το δημοσίευμα, 300 Αλβανοί πολίτες αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω και στα σύνορα της Αλβανίας σχηματίστηκε μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων, πραγματικό χάος.
    Σύμφωνα με μια πηγή, όλα αυτά σχετίζονται με αλλαγές που έγιναν από την ελληνική αστυνομία πρόσφατα για την είσοδο στη χώρα, με πιο αυστηρά μέτρα, όπως σημειώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου