Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Χάθηκαν μυστηριωδώς 600 κιλά χρυσού - Δεν έφθασαν ποτέ στο αεροδρόμιο!



Χάθηκαν μυστηριωδώς 600 κιλά χρυσού - Δεν έφθασαν ποτέ στο αεροδρόμιο!
Έθνος της Κυριακής
- Η άγνωστη δικογραφία για τον “κλεμμένο χρυσό της Ολυμπιακής Αεροπορίας”, βάρους 600 κιλών και αξίας 1,8 εκατ. ευρώ
- Η ΟΑ προέβη προέβη σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατέβαλε μεγάλο ποσό ως αποζημίωση, αν και προέκυπτε απάτη και μάλιστα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Σχεδόν όλοι φαίνεται πως είναι μπλεγμένοι στην... κινηματογραφική απάτη, ενώ ο χρυσός δεν έχει βρεθεί 13 χρόνια μετά
- Στις 30 Νοεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο οχτώ κατηγορούμενοι
    Την άγνωστη δικογραφία για τον “κλεμμένο χρυσό της Ολυμπιακής Αεροπορίας”, βάρους 600 κιλών και αξίας 1,8 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει το “Εθνος της Κυριακής
    Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2002, όταν μια εταιρεία με έδρα στον Ασπρόπυργο αγόρασε μεγάλη ποσότητα καλωδίων του ΟΤΕ, από τα οποία έγινε εξαγωγή χρυσού, λευκόχρυσου και πλατίνας, συνολικού βάρους 600 κιλών και αξίας 1,8 εκατ. ευρώ. Μια κοινοπραξία αμερικανικών εταιρειών συμφώνησε να αγοράσει τα ευγενή μέταλλα και να καταβάλει το αντίτιμο. Μια τρίτη εταιρεία, ελληνικών συμφερόντων, ανέλαβε τη μεσιτεία της πώλησης και υπογράφηκε σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.
    Ο χρυσός τοποθετήθηκε σε ειδικά κιβώτια στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, τα οποία ελέγχθηκαν και μολυβδοσφραγίστηκαν από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, Μεσολαβητής μεταξύ των πωλητών και των αγοραστών ορίστηκε από τους μεσίτες ο H.D., που γεννήθηκε στη Σουηδία και διαμένει στις ΗΠΑ. Οι μεσίτες ασφάλισαν τον χρυσό σε δύο ασφαλιστικούς κολοσσούς έναντι 1.650.000 δολαρίων.
    Επίσης, ανέλαβαν και τη μεταφορά του χρυσού από τον Ασπρόπυργο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, για να αποσταλεί με εμπορική πτήση της Ο.Α. στη Φρανκφούρτη. Όταν όμως προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο γερμανικό αεροδρόμιο διαπιστώθηκε πως ο χρυσός είχε κάνει... φτερά!
    Η αγοράστρια εταιρεία στέλνει έγγραφο με το οποίο καθιστά την Ολυμπιακή Αεροπορία μοναδική και πλήρως υπεύθυνη για την απώλεια του χρυσού. Όπως προκύπτει, όμως, από τα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών είχε στηθεί απάτη σε βάρος της Ο.Α.
    Η εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεσιτεία, με απάτη του μεσολαβητή, στελέχη της μεταφορικής εταιρείας αλλά και διεφθαρμένοι υπάλληλοι της Ο.Α. Που φέρονται πως έλαβαν χρηματικά ανταλλάγματα για να πλαστογραφήσουν σειρά εγγράφων, ακόμα και τον ακτινολογικό έλεγχο των κιβωτίων με τον οποίο “πιστοποιούνταν” η παραλαβή του χρυσού από την Ο.Α. Ώστε να σκηνοθετήσουν την εξαφάνιση του χρυσού, που παραμένει άφαντος 13 χρόνια μετά.
    Από την προανάκριση της Εισαγγελίας και της Οικονομικής Αστυνομίας προκύπτει πως δεν παρελήφθησαν ποτέ τα επίμαχα εμπορεύματα.
    Ο χρυσός φέρεται να υπεξαιρέθηκε με ευθύνη των οχτώ κατηγορουμένων, οι οποίοι πήραν προκαταβολή ύψους 900.000 δολαρίων από την αγοράστρια εταιρεία και στη συνέχεια σκηνοθέτησαν “απώλεια” του χρυσού για να λάβουν αποζημίωση από την Ο.Α. Και τις ασφαλιστικές εταιρείες ύψους περίπου 3 εκατ. δολαρίων.
    Την “κομπίνα” φαίνεται να έστησαν στέλεχος της κοινοπραξίας αμερικανικών εταιρειών που αγόρασε τον χρυσό, οι ιδιοκτήτες της ελληνικής εταιρείας που ανάλαβαν τη μεσιτεία της πώλησης, υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας και της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
    Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της απάτης-μαμούθ θα καθίσουν στις 30 Νοεμβρίου στο εδώλιο. Ένας εκ των κατηγορουμένων έχει αποβιώσει, ορισμένοι φυγοδικούν και άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης.
Αποζημίωση από την Ολυμπιακή Αεροπορία
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Έθνους”, μια εντυπωσιακή πτυχή της υπόθεσης είναι ότι η ΟΑ προέβη σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την αγοράστρια εταιρεία και κατέβαλε μεγάλο ποσό ως αποζημίωση, ενώ η ποινική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και από την έρευνα των ανακριτικών αρχών προέκυπτε απάτη και μάλιστα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της.
    Στο δικόγραφο επισημαίνεται ότι από το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε κάνει η ΟΑ προέκυπτε πως ο χρυσός δεν είχε εισέλθει στους χώρους του αεροδρομίου.
    Οπότε, πέραν όλων των οικονομικών απαιτήσεων, πολλών εκατομμυρίων που εγείρονται σε βάρους του κρατικού αερομεταφορέα, προκλήθηκε επιπλέον ζημία με την εξωδικαστική αποζημίωση που καταβλήθηκε.
Εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και η απουσία της Ολυμπιακής από την ποινική διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου