Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στο πλευρό των προσφύγων η ΔΕΘ- Helexpo



Στο πλευρό των προσφύγων η ΔΕΘ- Helexpo
Μια και από χρόνια τώρα, η ΔΕΘ έπαψε να είναι Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά χώρος τον οποίο νέμονται απίθανοι ιδεοβλαμένοι, γιατί να μην γίνει και αυτό ?
Ουσιαστικά δεν ενοχλεί, αλλά είναι ο προθάλαμος την δημιουργίας ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, αφού η Σίνδος πέφτει μακριά…
    Τη στήριξη του στην προσπάθεια και στο έργο της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, του κοινωνικού χώρου Οικόπολις και του Thessaloniki Refugee Solidarity Movement, παρέχει η ΔΕΘ-Helexpo.
    Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα ενισχύσει την πρωτοβουλία των παραπάνω φορέων, οι οποίοι συντονίζουν την παροχή διεθνούς και εγχώριας ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής κτλ) προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι διέρχονται από την περιοχή μας.
    Για το σκοπό αυτό παραχωρεί δωρεάν μέρος του περιπτέρου 2 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου θα αποθηκεύονται και θα ταξινομούνται όλα αυτά τα υλικά, έτσι ώστε να διατίθενται αποτελεσματικά στους πρόσφυγες.
    Να σημειωθεί ότι ήδη η ΔΕΘ-Helexpo έχει παραχωρήσει δωρεάν μέχρι το τέλος του 2015 χώρο μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο και για τις ανάγκες της οργάνωσης, «Γιατροί του Κόσμου».
    Οι «Γιατροί του Κόσμου» θα στεγάσουν στο συγκεκριμένο χώρο (δίπλα στην πύλη εμπορευμάτων του εκθεσιακού κέντρου) κέντρο αποθήκευσης και διανομής για αγαθά πρώτης ανάγκης και περίθαλψης για τους πρόσφυγες, που κατευθύνονται προς την Ειδομένη ή προς άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου