Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

15 Απίστευτες ιστορίες με θέμα το κρασί απ΄ολόκληρο τον κόσμο



15 Απίστευτες ιστορίες με θέμα το κρασί απ΄ολόκληρο τον κόσμο
    1. Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε το 2001 στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, 54 προπτυχιακοί φοιτητές οινοποίησης συμμετείχαν σε γευστική δοκιμή θεωρώντας ότι δοκιμάζουν ένα κόκκινο κρασί, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα βαμμένο λευκό κρασί! Επιπλέον, κατά τη σύγκριση πανομοιότυπων κρασιών σε διαφορετικές τιμές, οι ειδικοί παραληρούσαν με το ακριβό κρασί ενώ κατέκριναν το φτηνό κρασί…
    2. Το 1976, υπήρξε μια γευσιγνωσία κρασιού στο Παρίσι - γνωστή ως The Judgment of Paris-  όπου έγινε μια τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε κρασιά της Καλιφόρνιας και γαλλικά κρασιά. Η Καλιφόρνια κέρδισε και ο μοναδικός δημοσιογράφος που καλύπτε την εκδήλωση μπήκε στη μαύρη λίστα επειδή το δημοσιοποίησε!
    3. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2005 οι βαθμολογίες των "ειδικών στο κρασί» είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα, αποκαλύπτοντας ότι κατά την διάρκεια μιας τυφλής γευσιγνωσίας που επαναλήφθηκε τρεις φορές, οι κριτές έπιναν χωρίς να το γνωρίζουν από το ίδιο μπουκάλι αλλά έβαλαν διαφορετικές βαθμολογίες, με διακύμανση συν/πλην τεσσάρων πόντων.
    4. Υπάρχει ένας οργανισμός που ονομάζεται Wine to Water και κάνει γευσιγνωσία κρασιού με σκοπό να σκάψει πηγάδια στην Αφρική. ???????????
    5. Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο θεωρεί ότι έφτασε 122 χρονών γιατί η διατροφή του βασίζονταν στο ελαιόλαδο, το κρασί πόρτ και ένα κιλό σοκολάτας ανά εβδομάδα!
    6. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα ειδικό ποτήρι για το κρασί που ονομάζεται ποτήρι του Πυθαγόρα. Αν το κρασί γέμιζε πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, υπήρχε μια τρύπα στο ποτήρι που το έκανε να χυθεί. Έτσι μπορούσαν να πίνουν με μέτρο.
    7. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης στις ΗΠΑ, μείγμα χυμού σταφυλιών πωλήθηκε με την ένδειξη: «Αφού διαλύσετε ένα τούβλο σε ένα γαλόνι νερού, μην τοποθετήσετε το υγρό σε ένα σκοτεινό μέρος για 20 μέρες, γιατί τότε θα γίνει κρασί!

    8. Το 2001, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για το κρασί έδωσε μία από τις χαμηλότερες δυνατές βαθμολογίες σε ένα Μπορντό μέσης τιμής που βρισκόταν σε ένα φτηνιάρικο μπουκάλι. Όταν τους έδωσαν το ίδιο κρασί σε ακριβό μπουκάλι, έλαβε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες
    9. Το 1982 ένας άνδρας κατάφερε να μπει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφέροταν μισή ώρα τρώγοντας τυρί τσένταρ και πίνοντας κρασί. Σκόνταψε σε διάφορους συναγερμούς, αλλά ήταν ελαττωματικοί. Είδε τα βασιλικά πορτρέτα και μάλιστα έκατσε και στο θρόνο για μια στιγμή. Αφού ήπιε μισό μπουκάλι κρασί, κουράστηκε και… έφυγε. Τον εντόπισαν στη δεύτερη εισβολή του αλλά επειδή δεν θεωρούνταν ποινικό αδίκημα αυτό που έκανε τον καταδίκασαν μόνο για την κλοπή του κρασιού.
    10. Ο πρίγκηπας Κάρολος χρησιμοποιεί κρασί για να βάλει μπρος μια vintage Aston Martin που έχει.
    11. Στο Βιετνάμ, είναι δυνατόν να παραγγείλετε ένα κρασί με αίμα κόμπρας από τα μενού των εστιατορίων. Ο σερβιτόρος παίρνει μια ζωντανή κόμπρα, τη σκοτώνει επί τόπου, και ρίχνει το αίμα σε ένα σφηνάκι κρασί από ρύζι. ΜΠΡΡΡΡΡ !
    12. Ο σουηδός, πρώην καθηγητής φυσικής αγωγής, Richard Juhlin έχει την καλύτερη μύτη για το κρασί (ειδικά για την σαμπάνια). Στην περίφημη τυφλή δοκιμή του 2003, αναγνώρισε σωστά 43 από 50 κρασιά. Αυτός που ήρθε δεύτερος αναγνώρισε σωστά μόνο τέσσερα!
    13. Οι Κινέζοι θέλουν να δείξουν τον πλούτο τους επιλέγοντας ακριβά κόκκινα κρασιά αλλά… τα αναμιγνύουν με κοκα κόλα και sprite για να γίνουν πιο εύγευστα.
    14. Η σόγια σος περιέχει τα αντιοξειδωτικά του κρασιού επί δέκα φορές!
    15. Αν πιείτε δυο ποτηράκια κρασί θα έχετε μειωμένη απόδοση, ίδια με αυτή που θα είχατε αν ήσασταν ξύπνιοι 17 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου