Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ναύπλιο: 10 κορυφαίες διευθύνσεις για φαγητό






Ναύπλιο: 10 κορυφαίες διευθύνσεις για φαγητό
    Στην πόλη που μοιάζει να φτιάχτηκε από ερωτευμένους αποκλειστικά για ερωτευμένους, το γλυκόπιοτο κρασί συνοδεύει πάντα τους θησαυρούς της θάλασσας και της αργολικής γης. Αυτά είναι τα καλύτερα τραπέζια του. 
Κακαναράκης 1986 
Οι παλιοί στάβλοι του Όθωνα έδωσαν τη θέση τους σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Ο καιρός ακόμα επιβάλει να καθίσουμε στις λευκές ξύλινες καρέκλες πάνω στο στενό. Με τις πρώτες βροχές θα μεταφερθούμε στο εσωτερικό, στο μεγάλο καναπέ από όπου θα παρατηρούμε την δημιουργική έξαρση στην κουζίνα μέσα από την μεγάλη τζαμαρία. Πρωταγωνίστρια η ιταλική κουζίνα αλλά και οι “πειραγμένες” ελληνικές γεύσεις: σκαλοπίνια με γλυκόξινη σάλτσα, ριζότο λαχανικών και φύλλα παρμεζάνας και φυσικά, το φημισμένο και ζουμερό μπιφτέκι της Αντωνίας. Πανηγυρικό φινάλε με σπιτικό, σοκολατένιο σουφλέ και παραδοσιακή καρυδόπιτα με παγωτό (Βασ. Όλγας 18, τηλ.: 27520 25371, www.kakanarakis.gr, από €14 το άτομο).
Αραπάκος 
Για πολλούς, το “αντίπαλο δέος” του Σαβούρα, ακριβώς δίπλα του. Η υπόθεση εδώ είναι αυστηρά οικογενειακή: από τη χρυσοχέρα κυρία Μαρία, στο γιο Γιώργο τον “Αραπάκο” και τώρα στους δικούς τους γιους Κώστα και Δημήτρη. Ολόφρεσκα ψάρια που καταφτάνουν από τον Αργολικό και ψήνονται μαστορικά, ψαρομεζέδες, πικάντικο σαγανάκι με γαρίδες, μύδια κρασάτα και πλούσια γαριδομακαρονάδα. Έχουν φροντίσει και για τους αμετανόητους του κρέατος με μαγειρευτά, ζουμερό μπιφτέκι και κρεατικά στη σχάρα. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τη σπιτική καρυδόπιτα (Μπουμπουλίνας 81, τηλ.: 27520 27675, www.arapakos.gr, από €16 το άτομο).
Σαβούρας 
Ή αλλιώς η απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις της ψαροφαγίας αφού τα καΐκια που ξεφορτώνουν καθημερινά την ψαριά τους αποτελούν εγγύηση. Στα τραπεζάκια στην κεντρική περαντζάδα της πόλης, μπροστά στη θάλασσα, καταφτάνουν μύδια κρασάτα, γαρίδες σαγανάκι, αθερίνα, πλούσια ψαρόσουπα που μοσχοβαλά ιώδιο και λεμόνι και αστακομακαρονάδα-υπερπαραγωγή με λευκό κρασί, βασιλικό και φρέσκια ντομάτα. Απαραίτητο συνοδευτικό το λευκό, χύμα κρασί (Μπουμπουλίνας 79, τηλ.: 27520 27704, από €16 το άτομο).
Το Όμορφο Ταβερνάκι 
Το παλιό ραδιόφωνο του παππού, η άποψη της Ακροναυπλίας στον τοίχο, το τεράστιο βαρέλι στη γωνιά, η μπουκαμβίλια μας δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο σπιτικό ενός καλού φίλου. Προορισμός μας το νεοκλασικό που στεγάζει την ταβέρνα του Γιώργου και του Δημήτρη από το 1968 στην Παλιά Πόλη. Το ίδιο σπιτική και η κουζίνα από την οποία βγαίνουν κοτόπουλο με χυλοπίτες, μεζεδάκια, μπιφτέκι από γαλοπούλα, πολίτικο σουβλάκι αλλά και το καυτερό χοιρινό φιλέτο999 σκαλιά”. Αφήστε χώρο για το σπιτικό μιλφέιγ (Κωτσονοπούλου & Β. Ολγας 1, τηλ.: 27520 25944, www.omorfotavernaki.gr, από €12 το άτομο).
La Gratella
Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο στην Πλατεία Φιλελλήνων, είναι μια αυθεντική τρατορία που στεγάζεται σε κτίριο του 1626. Ατμοσφαιρικός χώρος με προσεγμένη διακόσμηση, που συνδυάζει το ρουστίκ με το industrial ύφος, και τραπεζάκια έξω, μια ανάσα από το λιμάνι, για τους ζεστούς μήνες. Από την κλασική πίτσα μαργαρίτα και τα φρέσκα ζυμαρικά aragosta prezzemolata (γεμιστά με αστακό) μέχρι το φιλέτο σολομού με προσούτο, όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι και αυθεντικά ιταλικά υλικά. Αφήστε χώρο για τα εξαιρετικά γλυκά, όπως το tiramisu sefifreddo (Βασ. Όλγας 44, τηλ.: 27520 28350, από €15 το άτομο).
Popeye Bistro 
Μικρός χώρος, όμορφα διακοσμημένος και με ανοιχτή κουζίνα, στην καρδιά της παλιάς πόλης. Το μυστικό του σεφ Ηλία Κόκκορη είναι οι πρώτες ύλες που ταξιδεύουν απευθείας από την Ιταλία. Στο μενού, αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη, ζουμερά burgers, επιλεκτικές προτάσεις σε ζυμαρικά και λίγα κρεατικά. Αγαπημένα μας πιάτα η πίτσα ρόκα και το ριζότο με άγρια μανιτάρια και άρωμα τρούφας (Σταϊκοπούλου 32, τηλ.: 27520 26005, www.popeyebistro.com , από €15 το άτομο).
Βυζάντιο
Θα αγαπήσετε τα βαλκανικά πιάτα του: σουτζουκάκια «τσεβαπτσίτσι» με μυρωδικά και τη σέρβικη σπεσιαλιτέ “σνίτσελ του καρατζώρτζε” με φέτα και γκούντα. Θα βρείτε ψητά στα κάρβουνα, σπιτικές σούπες, φρεσκοκομμένες πατάτες αλλά και βαρελίσιο κρασί. Το γεύμα ολοκληρώνεται ιδανικά με λαχταριστή κρέπα. Τα Σαββατοκύριακα θα απολαύσετε τα πιάτα του συνοδεία ζωντανής μουσικής (Βασ. Αλεξάνδρου 15, τηλ.: 27520 21631, http://www.taverna-byzantio.gr, από €15 το άτομο).
Φουγάρο
Από το νέο πολυχώρο του Ναυπλίου δεν θα μπορούσε να λείπει ένας χώρος αφιερωμένος στη γεύση. Στο Cafe διοργανώνονται σεμινάρια, αλλά και μαθήματα μαγειρικής στα οποία οι θαμώνες εκτός του ότι μπορούν να συμμετέχουν μπορούν να δοκιμάσουν νέες υπέροχες γεύσεις από όλο το κόσμο, αλλά και πιάτα βασισμένα στα προϊόντα που παράγει η αργολική γη. Κάθε μήνας έχει και το δικό του πρόγραμμα, οπότε πριν πάτε ενημερωθείτε για τη θεματική, αλλά και τις γεύσεις που πρόκειται να δοκιμάσετε (Λεωφόρος Ασκληπιού 98, τηλ: 27520 47300,  http://www.fougaro.gr, από €18 το άτομο).
Κήπος 
All time classic επιλογή σε νέο χώρο στην πλατεία Φιλελλήνων για πένες με καπνιστό σολομό, βότκα και μπρικ, μπιφτέκι με μελιτζάνα και μετσοβόνε αλλά και χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μήλου (Πλατεία Φιλελλήνων 1, τηλ.: 27520 22978, www.kiposnafplio.gr, από €15 το άτομο).

 


Αλαλούμ
Θα πάτε για ευφάνταστες συνταγές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας σε γενναιόδωρες μερίδες. Δοκιμάστε το μοσχαράκι γάλακτος με δαμάσκηνα, το χοιρινό κότσι με σάλτσα μουστάρδας και το φιλέτο κοτόπουλο με μάνγκο και γάλα καρύδας. Τις βραδιές της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου υπάρχει live μουσική, επομένως θυμηθείτε να κάνετε κράτηση (Παπανικολάου 10, τηλ.: 27520 29883, από €15 το άτομο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου