Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

H Seat το παραδέχθηκε: 700.000 αμάξια της έχουν το πειραγμένο λογισμικό της Volkswagen



H Seat το παραδέχθηκε: 700.000 αμάξια της έχουν το πειραγμένο λογισμικό της Volkswagen
Ο ασκός του Αίολου ( έναν είχε ο ταλαίπωρος… ) άνοιξε !
    Η ισπανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Seat έχει πουλήσει σε όλο τον κόσμο περίπου 700.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα που φέρουν λογισμικό παραποίησης των τιμών για τις εκπομπές ρύπων, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Seat.
    Η Seat αυτήν τη στιγμή υπολογίζει πόσα από αυτά τα οχήματα έχουν πουληθεί στην Ισπανία και εξετάζει ποια είναι ακριβώς τα μοντέλα τους, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι «ιδιοκτήτες των οχημάτων με κινητήρες EA189 θα κληθούν» σε τεχνικά κέντρα για να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές.
    Η Seat, που εξαγοράστηκε από την Voskswagen τη δεκαετία του 1980, ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις όλων των νέων οχημάτων Seat με κινητήρα ντίζελ EA189».
    Την ίδια ώρα, Γερμανοί ερευνητές βρίσκονται σε επαφή με αξιωματούχους στην αμερικανική Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο των παραποιημένων μετρήσεων, είπε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών.
    «Μπορώ να το επιβεβαιώσω», απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ερωτηθείς για τις επαφές με τις αμερικανικές αρχές. «Την περασμένη εβδομάδα συστήθηκε από το υπουργείο μια επιτροπή έρευνας προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα θέματα που αφορούν τη χειραγώγηση στην Γερμανία. Η επιτροπή τώρα έχει συνομιλίες με την αμερικανική περιβαλλοντική αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου