Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπλέκουν και την BMW στο σκάνδαλο των καυσαερίων



Μπλέκουν και την BMW στο σκάνδαλο των καυσαερίων
newmoney.gr
    Νέες προεκτάσεις αρχίζει να λαμβάνει το σκάνδαλο με το πειραγμένο λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της VW για να εμφανίζονται μειωμένες οι εκπομπές ρύπων ώστε να πληρούν τα νόμιμα στάνταρτς.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου Autobild η VW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία τα αυτοκίνητα της οποία παράγουν μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων απ' τα νόμιμα όρια.     Όπως γράφει ακόμα και το BMW X3 xDrive 20d, που τυπικά τηρεί το Euro 6", στην πραγματικότητα υπερβαίνει τα όρια – και μάλιστα 11 φορές - με βάση τα τεστ στο δρόμο που διεξήγαγε το International Council on Clean Transportation (ICCT) .
    Μάλιστα, σύμφωνα με το Autobild, οι εκπομπές ρύπων του X3 αποδεικνύονται πολύ χειρότερες απ' αυτές του Passat απ' το οποίο οι αμερικανικές Αρχές Περιβάλλοντος άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των πειραγμένων οχημάτων της VW.
    "Όλα τα μετρήσιμα στοιχεία κατατείνουν πως αυτό το θέμα δεν περιορίζεται στην VW", λέει ο Peter Mock του ICCT.
    "Εάν όμως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό πέραν της VW, απομένει να αποδειχθεί", γράφει ο συντάκτης του Autobild Benjamin Gehr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου