Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – ΗΠΑ για τα Σκόπια



Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – ΗΠΑ για τα Σκόπια
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Φυσικά και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. Αμφιβάλει κανένας ΕΛΛΗΝΑΣ ?
    Ξαφνική εμπλοκή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ
    Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, λόγω Σκοπίων.
    Η πολιτική συνέπεια έχει και το τίμημά της, το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε έτοιμος να πληρώσει: Ο Αλέξης Τσίπρας παρέμεινε πιστός στην εθνική γραμμή που έχει χαράξει η νέα κυβέρνηση, πετώντας το γάντι στη νέα πρόκληση των Σκοπίων.
    Όταν ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για το ότι τα Σκόπια θα συμμετείχαν στη Σύνοδο του ΟΗΕ με την ονομασία «Μακεδονία», εξέφρασε τη δυσφορία του στους διοργανωτές, ενημερώνοντας πως ο ίδιος θα απείχε από τις εργασίες της Συνόδου.
    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε προσκληθεί στην Σύνοδο για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
    Η ελληνική κυβέρνηση είχε αποστείλει σχετικό αίτημα ώστε τα Σκόπια να συμμετάσχουν με την ονομασία FYROM, κάτι που τελικώς δεν έγινε αποδεκτό.
    Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καλέσει τα Σκόπια όχι με τη διεθνή ονομασία FYROM αλλά ως Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε ως συνέπεια τη ματαίωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, της συμμετοχής του Έλληνα πρωθυπουργού και, ασφαλώς, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και των κυβερνητικών στελεχών που θα τον συνόδευαν στις εργασίες της Συνόδου.

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί είναι οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" Αμερικανοί!!! Κατά τα άλλα, μία γαιωστρατηγική στροφή με ¨Αλλαγή πλεύσης" και αναζήτηση ΚΑΙ νέων συμμαχιών, απαγορεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή