Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΚΑΙ  ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
Νικόλαος  Ζαρκάδας Υποστράτηγος  ε.α.  
    Είναι γνωστόν ότι, εάν εκφέρεται στον γραπτό ή ηλεκτρονικό τύπο μια άποψη, αυτή κινδυνεύει να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην κοινή γνώμη και να νομιμοποιηθεί, σαν εναντιωθεί κάποιος σ’ αυτή με επιχειρήματα.
    Αυτό το θέμα μου έδωσε την αφορμή να γράψω τα λίγα λόγια που ακολουθούν και αναφέρονται σε αναρτήσεις συναδέλφων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων ημερών.
    Σήμερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μικρές και περιληπτικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και για το περιεχόμενό τους είναι απαραίτητο, όπως τηρούνται, οι αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
    Παρά την τήρηση των αρχών, δεν πρέπει να παραβλέπεται και η περίπτωση, ότι, η παρεχόμενη πληροφορία από κάποιο αρμόδιο διοικητικό όργανο της Πολιτείας, είναι δυνατόν να έχει παρασχεθεί ταυτόχρονα και προς κάποιον άλλον συνάδελφο ή συναδέλφους, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία των εκκρεμών θεμάτων, που τους απασχολούν.
    Πλέον των παραπάνω, ο μεγάλος αριθμός συνδέσμων, ενώσεων ή ομοσπονδιών, που έχουν ιδρυθεί από απόστρατους αξιωματικούς και εκθέτουν αυτούς εις την κοινή γνώμη, είναι αναγκαίον όπως διασφαλίσουν την μεταξύ τους σύμπνοια, αγάπη, συνεργασία, ενότητα, αλληλεγγύη και συνολική συναδελφική προσπάθεια για την συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων, χωρίς αγώνα δρόμου πρωτοπορίας. Οφείλουν να συνεργασθούν με ένα απλό, συντονισμένο και αλληλοσυμπληρωματικό σχέδιο, τρόπο και μέθοδο.
    Πιστεύουμεν ότι η ελεύθερη αντιπαράθεση απόψεων, θέσεων ή προτάσεων και ο συντονισμός ενεργειών και δράσεων είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία των επιδιωκουμένων σκοπών και την ικανοποίηση των προσδοκιών μας.
    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι μια κοινωνική τάξη, η οποία αντιμετωπίζει την αδυσώπητη απαξίωση και υποβάθμιση του κύρους και της εθνικής προσφοράς της δεν έχει την πολυτέλεια του διχασμού. Η βασική προϋπόθεση της επιβίωσής μας είναι η ενότητα.
    Η σημερινή πραγματικότητα απαιτεί συσπείρωση στο όνομα και στο πνεύμα των βασικών αρχών και των αξιών μας και κοινή προσπάθεια αποκατάστασης του κύρους και της υπερηφάνειας που έχουν πληγωθεί.
    Απαιτεί πνεύμα καλή συνεργασίας και αγαστής σύμπνοιας. Απαιτεί τήρηση και εφαρμογή της αρχής μας “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου