Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ.


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ.
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Μετά τον παραθερισμό μου στο ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ, στις αρχές Ιουνίου, δημοσίευσα τις εντυπώσεις μου για την συνολική λειτουργία του ΚΑΑΥ, δίνοντας τα εύσημα στον Διοικητή του αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό. Οι μέρες πέρασαν, και ήρθε απρόσκλητη και αναπάντεχη η θεομηνία της 10ης Ιουλίου, που «χτύπησε» πολύ έντονα και καταστροφικά το ΚΑΑΥ, με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του και εκκενωση από τους παραθεριστές.
    Από ό τι φάνηκαν και στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, η καταστροφή ήταν ολική στις ελαφρές εγκαταστάσεις, πολύ μεγάλη στις γερές και σταθερές, τα δε δένδρα ,  έπαθαν πανωλεθρία . Ο όρος «Βιβλική καταστροφή», ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η θεομηνία, πρωταρχικό μέλημα της διοικήσεως ήταν η εξασφάλιση των παραθεριστών και επισκεπτών, ώστε να μην υπάρξουν θύματα. Και αυτό επετεύχθη 100%, αφού «δεν άνοιξε ούτε μύτη». Η πρώτη μάχη, είχε κερδηθεί.
    Η δεύτερη μάχη, ευκολώτερη από την πρώτη, ήταν ή ασφαλής απομάκρυνση παραθεριστών και επισκεπτών, η οποία κερδήθηκε και αυτή, ευκολώτερα από την πρώτη.
    Και μετά, ήρθαν τα δύσκολα: Ο απολογισμός και καταγραφή των ζημιών και η αποκατάστασή τους.
    Εάν η καταστροφή συνέβαινε σε άλλους φορείς, εκτός των ΕΔ, η λύση θα ήταν πολύ απλή: «Κλείνουμε για φέτος, αποκαθιστούμε τις καταστροφές, και θα λειτουργήσουμε το 2020».
    Αυτό όμως, δεν συνέβη στο ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ. Από την πρώτη στιγμή, η ηγεσία του ΓΕΣ έδωσε το «παρών» και με άμεσες ενέργειες άρχισε την αποκατάσταση, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα υλικά, χρήματα και προσωπικό. Υπόψη, πως η θεομηνία κατέστρεψε σχεδόν εξ ολοκλήρου και τις Παιδικές Κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Στρατιωτικών.
    Άρχισε ένας τιτάνιος αγώνας, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, από όλους όσους είχαν εμπλοκή, και κυρίως από τον Διοικητή και το προσωπικό του ΚΑΑΥ. Το αποτέλεσμα, ήταν συγκλονιστικά θεαματικό. Σε 15 μέρες αποκαταστάθηκαν πλήρως οι Παιδικές Κατασκηνώσεις, και σε 20 μέρες, από την 29η Ιουλίου, το ΚΑΑΥ άρχισε να λειτουργεί και πάλι, ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Αυτό, για τα Ελληνικά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, θα ήταν ένα ΘΑΥΜΑ! Όχι όμως και για τα δεδομένα του Ελληνικού Στρατού! Ή μόνη ορατή καταστροφή που δεν ήταν φυσικά δυνατόν να αποκατασταθεί, ήταν τα δεκάδες δένδρα που έπεσαν από την πρωτόγνωρη θεομηνία.
    Είναι αλήθεια, πως όλοι οι εμπλεκόμενοι, έκαναν ό τι μπορούσαν, ώστε να υπάρξουν αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα της αποκατάστασης, Όμως, επειδή ο Στρατός λειτουργεί με καθορισμένο τρόπο, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου και να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Διοικητή του ΚΑΑΥ πρωτίστως ( δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο… ) ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες δίνοντας το παράδειγμα και εμπνέοντας τους υφισταμένους του, συνέβαλε πρώτος από όλους στην επιτυχία της αποκαταστάσεως. Κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο, να κάνει την μονάδα του να λειτουργεί σαν ένας άνθρωπος, που ξέρει τι κάνει και τι πρέπει να κάνει! Πιστέψτε με, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Οι στρατιωτικοί το αντιλαμβάνονται, όχι όμως και οι πολίτες.
    Το ΚΑΑΥ λειτουργεί κανονικά πλέον, και ειλικρινά, αυτό πρέπει να μας κάνει περήφανους, όλους εμάς που περάσαμε κάποια ( αρκετά ) χρόνια στο στρατό, και ξέρουμε από πρώτο χέρι τον τρόπο λειτουργίας του. Το αξίωμα «ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ» βρήκε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του στο πρόσωπο του Διοικητού του ΚΑΑΥ.
    Για ακόμα μια φορά, θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( ΓΕΣ, Γ’ ΣΣ κτλ) αλλά κυρίως στον Διοικητή και το προσωπικό του ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ, που κατάφεραν αυτό το μικρό θαύμα.
Ανδρέας Μελεζιάδης

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια .
    Το ΚΑΑΥ άψογο.
    Ο διοικητής φάνηκε Άξιος και αποτελεσματικος.
    Ένα Μεγαλο Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή