Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Νόμος Κατρούγκαλου: Ποιοι είναι αυτοί που θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ


Νόμος Κατρούγκαλου: Ποιοι είναι αυτοί που θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ
    Το... αφεντικό τρελάθηκε! Μέσα στις χιλιάδες «ψαλιδισμένες» νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, εμφανίζονται και ορισμένα ποσά που «τινάζουν» την μπάνκα στον αέρα.
    Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρω μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα, ενώ το κόστος γι' αυτές τις συντάξεις σε 10 χρόνια υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ!
    Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προνομιούχοι, πόσοι είναι και γιατί δικαιούνται τόσο υψηλά ποσά;
    Πρόκειται κυρίως για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους.
    Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 1.000, ενώ μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι «γενναιόδωρες» συντάξεις άνω των 7.000 ευρώ.
    Αυτό συμβαίνει γιατί ο εργαζόμενος έχει διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών, με υψηλές αποδοχές.
    Επίσης, θυμίζουμε ότι έχουν καταργηθεί τα πλαφόν των 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη και των 3.000 ευρώ για τις διπλές συντάξεις που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.
    Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εντοπίσει την στρέβλωση και καθυστερούσε την έκδοση αυτών των «φουσκωμένων» συντάξεων μέχρι να δει πώς να χειριστεί το θέμα στα κρυφά.
    Ωστόσο, συνταξιούχος του ταμείου νομικών που περίμενε να εκδοθεί η σύνταξή της, ύψους 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ξεπαγώσει η έκδοση της σύνταξης.
    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάντως εξήγησε ότι «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», ενώ μέχρι τότε δόθηκε εντολή να παγώσει η έκδοση αυτών των συντάξεων.
    Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».
    Υστερα από το σάλο για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι αυτές προκύπτουν απο μεταβατικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου