Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Πώς ζευγάρι εφοριακών φέσωσε τη ΔΕΗ με 65.000 ευρώ -Με βίλα και πισίνα, στο κοινωνικό τιμολόγιο


Πώς ζευγάρι εφοριακών φέσωσε τη ΔΕΗ με 65.000 ευρώ -Με βίλα και πισίνα, στο κοινωνικό τιμολόγιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Μία ακόμη απίστευτη περίπτωση κακοπληρωτών της ΔΕΗ, που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο με κόλπα και «φέσωσαν» την επιχείρηση με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ήρθε στο φως.
    Ζευγάρι εφοριακών ζει εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τετραγωνικών μέτρων, με πισίνα, στον Βαρνάβα, αλλά την ίδια ώρα έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, σύμφωνα με την υπόθεση που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ. Οι δύο εφοριακοί κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα να βάλουν το 2011 τη βίλα με την πισίνα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Αλλά, σαν να μην έφτανε αυτό, σταμάτησαν να πληρώνουν και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Πώς μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
    Οι δύο εφοριακοί «έσπασαν» τη βίλα σε τρία μέρη, υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος. Η βίλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, αλλά οι εφοριακοί εμφάνισαν άλλα δύο «μαϊμού» ρολόγια, ένα σε κάθε όροφο. Στη συνέχεια έκαναν αίτηση προκειμένου το πραγματικό να μπει στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπως και έγινε. Οι άλλοι δύο μετρητές παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.
    Το 2014, η οφειλή των δύο εφοριακών- που στο παρελθόν διώχθηκαν για χρηματισμό σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- έφτασε τα 30.000 ευρώ. Ομως κατάφεραν να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα προσκομίζοντας ιατρικά πιστοποιητικά, τα οποία αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά. Επειτα από τρία χρόνια, το χρέος προς τη ΔΕΗ εκτοξεύθηκε στις 65.000 ευρώ.
    Η βίλα εξακολουθούσε να έχει ηλεκτρικό ρεύμα επειδή οι δύο εφοριακοί εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτη του ορόφου συγγενικό τους πρόσωπο, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Τελικά η επιχείρηση δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ. Ετσι, βγάζει στο σφυρί το ακίνητο.
    Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη για μεγαλοοφειλέτη της ΔΕΗ, ιδιοκτήτη βίλας 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά. Ο συγκεκριμένος επίσης είχε ενταχθεί στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο με πλαστά πιστοποιητικά, ενώ η οφειλή του στην επιχείρηση είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ.
    Εξάλλου, το Σάββατο ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι 60.000 άνθρωποι με υψηλό εισόδημα οφείλουν 800 εκατ. στη ΔΕΗ. «Εχουν κρυφτεί ανάμεσα στους πραγματικά φτωχούς άνθρωποι που δεν είναι φτωχοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου