Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αντικολλητικά σκεύη από σούπερ μάρκετ


Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αντικολλητικά σκεύη από σούπερ μάρκετ
Από parallaxi
    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε επίσημη δειγματοληψία στο προϊόν “KITCHENAID ΣΕΤ 3 ΤΕΜΑΧΙΩΝ”, αντικολλητική φόρμα ψωμιού, ορθογώνια φόρμα κέικ και λαμαρίνα για μπισκότα.
    Το δείγμα βρέθηκε Μη Κανονικό, διότι παρά την επισήμανση επί της συσκευασίας ότι είναι κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση, στο φυλλάδιο οδηγιών που εσωκλείεται, δηλώνεται ότι είναι κατάλληλο και για άλλες χρήσεις όπως ψήσιμο κρέατος και άλλων φαγητών.
    Όμως κατά τους εργαστηριακούς ελέγχους προέκυψε ότι δεν είναι κατάλληλο για επαφή με όξινα τρόφιμα (πχ χυμός λεμονιού , ντομάτας), καθώς οδηγεί σε μετανάστευση αλουμινίου στο τρόφιμο και αποκόλληση της επίστρωσης. Συνεπώς δεν υπάρχει σαφής προειδοποίηση για την ασφαλή και ορθή χρήση του προϊόντος.
    Συγκεκριμένα πρόκειται για σετ αντικολλητικών σκευών, με εμπορική ονομασία “KITCHENAID ΣΕΤ 3 ΤΕΜΑΧΙΩΝ – ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΨΩΜΙΟΥ, ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ, ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ”, με εγχάρακτο αριθμό παρτίδας 3178, κινεζικής προέλευσης. Η εν λόγω παρτίδα προϊόντος εισήχθη στην Ελλάδα από την επιχείρηση “BERSON-ΑΦΟΙ Κ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ”, Αγ. Αναστασίας & Λαέρτου, Πυλαία Θεσσαλονίκης και διατέθηκε στην αγορά από την εταιρεία “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.”.
    Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος, να μην το χρησιμοποιήσουν για επαφή με όξινα τρόφιμα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου