Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/7/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/7/2019)
   Μα δεν είναι καθόλου παράξενο, που οι ΣΥΡΙΖΑίοι μιλούν τα αγγλικά, όπως εγώ την σουαχίλι. Τα αγγλικά, είναι μια καπιταλιστική γλώσσα, και χρέος κάθε σωστού «αριστερού» είναι να την κακοποιεί και να την βασανίζει! Τα δείγματα, σαφέστατα. Τώρα, θα πείτε, πως υπάρχουν κάποιοι που τα μιλούν σωστά. Έ, για να ισχύει ένας κανόνας, πρέπει να υπάρχουν και εξαιρέσεις.
------------------------------------------------
    Και μια και μιλάμε για ξένες γλώσσες, θα σας πώ μια ιστορία. Το 1993, στο Γ΄Σώμα Στρατού μας ήρθαν Γάλλοι επίσημοι επισκέπτες, στρατιωτικοί.  Μετά την πρώτη συνάντηση, και εν γνώσει του ότι ο Σωματάρχης ήξερε πολύ καλά Γαλλικά, μου προξένησε εντύπωση, πως οι συζητήσεις γινόταν στα αγγλικά, με την βοήθεια διερμηνέως. Ρώτησα λοιπόν τον Σωματάρχη, γιατί δεν τους μιλούσε στα γαλλικά, αφού ήξερε καλά. Και εκείνος μου απάντησε, πως σε επίσημες συναντήσεις, ποτέ δεν πρέπει να μιλάς στον επισκέπτη στην γλώσσα του, αλλά σε Τρίτη γλώσσα. Και αυτό, γιατί είναι δεδομένο πως θα εκτεθείς, αφού εκείνος την ξέρει καλύτερα. Σοφή απάντηση, από πανάξιο Σωματάρχη. Και κατάλαβα το λάθος μου, όταν στις επι μέρους άτυπες συζητήσεις, χρησιμοποιούσα τα λίγα κουτσο-γαλλικά που ξέρω…. Δεν ξανάκανα τέτοιο λάθος!
------------------------------------------------
    Και σου λέει ο άλλος, μετά από επιστημονική τεκμηρίωση, πως σε έναν «μπουφέ» δεν πρέπει να παίρνεις κάποια συγκεκριμένα φαγητά, και αναλύει και τους λόγους. Πολύ σωστά όλα αυτά. Όταν όμως, φτάνεις στο «μπουφέ» με το πιάτο άδειο, το γεμίζεις με λογιών – λογιών φαγώσιμα, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε συνδυασμό μεταξύ τους, λές και είναι το τελευταίο γεύμα της ζωής σου! Μερικοί μάλιστα, ξαναπηγαίνουν για… «ανεφοδιασμό»! Ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα: ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ!
------------------------------------------------
    Πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι…. Δυό φίλοι έκαναν ιδιωτικό πάρτυ, κάλεσαν και δυό ρωσίδες για τα… «επικρεβάτια » και όχι μόνο σπόρ, το έριξαν στο ποτό και τα ναρκωτικά, έ, αυτά γίνονται πολλές φορές. Όμως, τι το ήθελε και το πιστόλι ο ένας; Για να δείξει τι πράγμα; Και, μέσα στην τρελή χαρά του, με το άδειο υποτίθεται πιστόλι, σκότωσε τον φίλο του! Σίγουρα, όλο και κάποιος θα του είχε πεί κάποτε, πως «ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ» ( άπειρα παραδείγματα…) όμως μέσα στη μαλακεία του ήθελε να «το παίξει» Τζέημς Μπόντ, Τζάγκο ή Ντίλλιγκερ.
------------------------------------------------
    Κατασκοπεία ρώσων εις βάρος της… Αυστρίας;;;;; Σιγά τον πολυέλαιο και τα μεγάλα μυστικά! Για το 1900 περίπου, το συζητούσαμε….
------------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου