Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (26/7/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (26/7/2019)
   Αυτό που γίνεται με τις συντάξεις στην Ελλάδα, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σου «πετάνε» στα μούτρα ένα ποσό, αλλά δεν σου λένε τι είναι αυτό, γιατί «τόσα» και όχι λιγώτερα ή περισσότερα, Τι «κόψε – ράψε» έχουν εφαρμόσει με τον διαβόητο Κατρουγκάλειο Νόμο, και όταν τους ζητάς να σου αναλύσουν τα «+» και τα «-» για να καταλάβεις τι γίνεται, σου απαντούν ξεκάθαρα: «Δεν γουστάρουμε, ρε φίλε… Πάρε αυτά και παράτα μας». Ανάλυση αποδοχών, έχει πάψει να είναι διαθέσιμη, εδώ και πολλούς μήνες. Με κυβερνητική εντολή ( της τέως…) δεν κοινοποιείται, και ο λόγος είνα προφανής: Θα ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων από παντού. Και ενώ έπαιρνες π.χ. 1.000 ευρώ το μήνα, και ήξερες πώς αναλύονται αυτά, τώρα σου δίνουν πάλι 1.000 ευρώ το μήνα, αλλά με το παραφάγκαλο της «προσωπικής διαφοράς» δεν ξέρεις εάν είναι 200, 300, ή και 600 ευρώ, και αύριο το πρωϊ σου την κόψουν, βάσει… Νόμου! Αυτά τα καραγκιοζλίκια πρέπει να τελειώνουν, και ο κόσμος να πάρει τις αναλύσεις αποδοχών του, για να μάθει την αλήθεια. Πιθανολογώ, πως όλοι θα βρεθούν προ δυσαρέστων εκπλήξεων. Ίδωμεν….
------------------------------------------------
    Άλλο ένα σωστό βήμα έγινε, αυτό με τις άδειες οδηγήσεως των άνω των 74 ετών. Με το ισχύον σύστημα, το νέο του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, το μόνο που έμενε, ήταν να βάλουν τους ηλικιωμένους να γράψουν διαγωνίσματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας. Το όργιο της γραφειοκρατίας και του καρεκλοκενταυρισμού. Τώρα, προς το παρόν, καταργείται αυτό το παραφάγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ, ισχύει ό τι ίσχυε, μέχρι να βγεί νέα ολοκληρωμενη ΑΠΌΦΑΣΗ. Άντε να δούμε…
------------------------------------------------
    Προσοχή στα σαλάμια, γενικώς! Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που λόγω των θερμοκρασιών, είναι πολύ εύκολη η αλοίωση. Πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες συντηρήσεως, για να μην βρεθούμε προ εξαιρετικά δυσαρέστων εκπλήξεων. Και μία συμβουλή: Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες, είτε γιατί έτσι συνηθίζετε, είτε γιατί είναι σε προσφορά. Αγοράστε λίγο, για να καλύψει τις ανάγκες σας για 3-4 μέρες, και όταν τελειώσει, ξαναπάτε στο Σούπερ Μάρκετ. Δε χάθηκε ο κόσμος….
------------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου