Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Η κότα η λειράτη που κρυβόταν 4 χρόνια πίσω από την ασυλία πάει επιτέλους στη Δικαιοσύνη - Αίρεται η ασυλία Πολάκη


Η κότα η λειράτη που κρυβόταν 4 χρόνια πίσω από την ασυλία πάει επιτέλους στη Δικαιοσύνη - Αίρεται η ασυλία Πολάκη
https://thessbomb.blogspot.com
    Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε την Τετάρτη η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλή. Οκτώ μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά.
     Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Κατά, ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε. Η Ολομέλεια, θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΚΕ καταψήφισε με το σκεπτικό ότι γίνεται μια ανακύκλωση της αντιπαράθεσης και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα του λαού. Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού με την αιτιολογία ότι δεν γνωρίζουν αν έπρεπε να ελεγχθεί με το Νόμο Περί Ευθύνης υπουργών.
    Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ασχολήθηκε με το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την εισαγγελική δίωξη μετά την έγκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για καταγραφή συνομιλίας τους, και η δεύτερη τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου