Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μόνο με ραντεβού στην εφορία: Τι άλλαξε από την Δευτέρα 29/7


Μόνο με ραντεβού στην εφορία: Τι άλλαξε από την Δευτέρα 29/7
https://thessbomb.blogspot.com
    Μόνο με ραντεβού μπορούν πλέον, οι φορολογούμενοι να βλέπουν ελεγκτές της Εφορίας για εκκρεμείς υποθέσεις τους, σύμφωνα με οδηγία του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή,όπως αναφέρει η ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΑΑΔΕ.
Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει:
    "Με σκοπό την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., με Οδηγίες του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζεται νέα διαδικασία που θα ακολουθείται κατά την προσέλευση των φορολογουμένων ή των νομίμων εκπροσώπων τους, για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, η προσέλευση πραγματοποιείται, αφού προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (
Γραμματεία) των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη τους.
    Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω αιτήματος, το οποίο:
        - υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία ή
        - αποστέλλεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (
ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ).
    Προσερχόμενος, ο ενδιαφερόμενος θα απευθύνεται στη Γραμματεία της υπηρεσίας, όπου θα του χορηγείται κάρτα με την ένδειξη, «ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ», και την οποία θα φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Υπηρεσία.
    Να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των φορολογουμένων πρέπει να φέρουν μαζί τους τα σχετικά νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
    Παράλληλα, η Α.Α.Δ.Ε. επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά αρμοδιότητα Ελεγκτικές Φορολογικές Υπηρεσίες, μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (
web based application), στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της.
    Διευκρινίζεται ότι, ως προς τις Δ.Ο.Υ., η νέα αυτή διαδικασία επισκέψεων θα αφορά μόνο τα Τμήματα Ελέγχου και όχι τα υπόλοιπα τμήματα υποδοχής κοινού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου