Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΗΠΑ σε Τουρκία: «Κρατήστε τους S-400 αλλά μην τους ενεργοποιήσετε και θα λάβετε δισ. δολάρια ως δώρο»!!!


ΗΠΑ σε Τουρκία: «Κρατήστε τους S-400 αλλά μην τους ενεργοποιήσετε και θα λάβετε δισ. δολάρια ως δώρο»!!!
    "Γη και ύδωρ" έδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία καθώς της πρότειναν να κρατήσει τους S-400 αλλά να μην τους ενεργοποιήσει και ως αντάλλαγμα θα πάρουν πολλά δισ δολάρια από μια νέα εμπορική συμφωνία που θα συναφθεί μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν!
    Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Προέδρου Ν.Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, τηλεφώνησε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του ζήτησε να μην ενεργοποιηθεί το ρωσικό σύστημα S-400.
    Αν η Τουρκία απαντήσει θετικά, δεν θα υποβληθούν κυρώσεις του είπε ο γερουσιαστής.  Η Αμερική ως αντάλλαγμα θα προσφέρει μία ισχυρή εμπορική συμφωνία (trade agreement).
    Όμως, αν η Τουρκία συνεχίσει με ενεργοποίηση των S-400, τότε οι κυρώσεις είναι αναπόφευκτες, προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.

    "Η ελπίδα μου είναι να πείσω την Τουρκία να μην ενεργοποιήσει το σύστημα, επειδή είναι τόσο ενοχλητικό για τη σχέση μας. 
    Το ενδιαφέρον μου για την Τουρκία ήταν αυτό: ας σταματήσουμε τους S-400, ας ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο.
    Ο Πρόεδρος Τραμπ μου είπε να τηλεφωνήσω στους Τούρκους.
    Πιστεύω πως υπάρχει χώρος για μια ισχυρή εμπορική συμφωνία αν δεν ενεργοποιήσετε τους S-400.
    Αν ενεργοποιηθεί το σύστημα δεν υπάρχουν επιλογές. Θα ενεργοποιηθούν και οι κυρώσεις.
    Ας αφήσετε τους S-400. Ας συνεχίζουμε με μια εμπορική συμφωνία.
    Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία θα πάρουν άσχημη τροπή αν τους ενεργοποιήσετε" 
είπε ο Γερουσιαστής Γκράχαμ.
    To θέμα είναι γιατί ο Τραμπ έβαλε τον Γερουσιαστή Γκράχαμ να τηλεφωνήσει στους Τούρκους και όχι τον ΥΠΕΞ, Μ.Πομπέο, ή τον ΥΠΑΜ Μ.Έσπερ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου