Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΣΟΚ! Οι Συριζαίοι θα έδιναν (σε ποιους;) συντάξεις 24.000 ευρώ το μήνα! - Τις σταμάτησε ο Βρούτσης


ΣΟΚ! Οι Συριζαίοι θα έδιναν (σε ποιους;) συντάξεις 24.000 ευρώ το μήνα! - Τις σταμάτησε ο Βρούτσης
https://thessbomb.blogspot.com
    «Ανικανότητα ή δολιότητα;» της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που γνώριζε τη στρέβλωση εδώ και πέντε μήνες και δεν έκανε τίποτα αναρωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας
    Τις απίστευτες στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος την ώρα που προκάλεσε μεγάλες μειώσεις στην πλειονότητα των συνταξιούχων φανερώνει η είδηση που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας ότι ετοιμάστηκαν αποφάσεις για συντάξεις έως και 24.000 ευρώ το μήνα καθώς δεν προέβλεπε ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις όπως όλοι οι προηγούμενοι ασφαλιστικοί νόμοι!
    «
Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια νέα έκπληξη πολύ δυσάρεστη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, 24.000 το μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» είπε το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας το Παρόν.
    «
Έδωσα εντολή το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη. αλλά ηθικά δεν μπορώ να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις» πρόσθεσε.
    Σύμφωνα με τον ίδιο «
η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».
    Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αλλαγή νόμου και «
ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου».
    «
Δεν νοείται να δίνονται τέτοιες συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό» συνέχισε ο κ. Βρούτσης.
    Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «
είναι ανικανότητα ή δολιότητα; Ένα από τα δύο υπάρχουν. Δεν νοείται υπουργός να γνωρίζει την εξέλιξη του ασφαλιστικού και να δίνει την υπογραφή του για σύνταξη 24.000 ευρώ».
    Ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε πάντως ότι «
δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου