Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ


Άδωνις Γεωργιάδης: Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ
Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης - Στόχος μας να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό μέσα στο 2019, είπε
   
Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.
   
Ήταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κύριος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη, καθώς όπως εξήγησε, «όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα».
    «
Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες», είπε ακόμα ο υπουργός, τονίζοντας πως «η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα».
    Παράλληλα ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών «
έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για να πάρει μπρος η οικοδομή ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Παίρνουμε ιδέες από το κυπριακό μοντέλο, όπου η οικοδομή αύξησε το ΑΕΠ πάνω από 4% το χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου