Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ιερώνυμος: Παρέμβαση για το Σκοπιανό! «Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα – Δεν δίνουμε πουθενά το όνομα μας»


Ιερώνυμος: Παρέμβαση για το Σκοπιανό! «Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα – Δεν δίνουμε πουθενά το όνομα μας»
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό μετά από το νέο «ναυάγιο» – σύμφωνα με την ελληνική πλευρά – στις διαπραγματεύσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι είμαστε Έλληνες και δεν δίνουμε το όνομα μας πουθενά, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι δεν είναι θέμα της εκκλησίας.
    Η παρέμβαση από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο έγινε από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.
    «
Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «
Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο».
Διαπραγματεύσεις θρίλερ για το Σκοπιανό
    Και ενώ όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό το απόγευμα της
Παρασκευής (01.06.2018) διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου «άναψαν φωτιές» καθώς έκαναν λόγο για απομάκρυνση από το ενδεχόμενο συμφωνίας στο ονοματολογικό! Η απάντηση των Σκοπίων… αιχμηρή.
«
Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες» σχολίασαν πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.
    Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες.
    «
Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης», ανέφεραν χαρατκηριστικά, σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η σκοπιανή πλευρά δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί το
erga omnes και την συνταγματική αλλάγή…
Οι διαρροές της Αθήνας
    «Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημείωνε νωρίτερα, σήμερα, κυβερνητικός αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου