Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

"Εγκληματίας" αγελάδα: Πέρασε τα σύνορα της ΕΕ και καταδικάστηκε σε θάνατο


"Εγκληματίας" αγελάδα: Πέρασε τα σύνορα της ΕΕ και καταδικάστηκε σε θάνατο
    Σε θάνατο καταδικάστηκε μια έγκυος αγελάδα, η οποία βρέθηκε από τη Βουλγαρία στη γειτονική Σερβία, περνώντας τα σύνορα της ΕΕ.
    Η Πένκα, όπως ονομάζεται, η οποία πρόκειται να γεννήσει σε περίπου τρεις μήνες, περιπλανιόταν μακριά από το κοπάδι της κοντά στο χωριό Κοπίλοβτσι της Βουλγαρίας, όταν πέρασε ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα της Σερβίας, βγαίνοντας εκτός ΕΕ. Αγρότης φρόντισε να την παραδώσει στον ιδιοκτήτη της Ιβάν Χαραλαμπίεφ, ωστόσο Βούλγαροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ζώο πρέπει, με βάση τους αυστηρούς κανονισμούς της ΕΕ, να θανατωθεί. Αυτό παρά το γεγονός ότι εξετάστηκε από Σέρβους κτηνιάτρους και βρέθηκε υγιέστατο, παίρνοντας το "πράσινο φως" να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη της.
    "Το θέμα είναι ότι πέρασε τα σύνορα της ΕΕ" και δεν μπορεί να ξαναμπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Χαραλαμπίεφ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό BNT, εκλιπαρώντας τους αρμόδιους να δώσουν χάρη στην αγελάδα του. "Ήρθε ένας κτηνίατρος και διέταξε να θανατωθεί άμεσα", πρόσθεσε και αναρωτήθηκε πώς το ζώο διέσχισε τα σύνορα χωρίς έλεγχο. "Γιατί κανείς δεν προσπάθησε να το σταματήσει", τόνισε.
    Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι στο χέρι τους να σώσουν την Πένκα από τους κανονισμούς της ΕΕ. "Δεν αποφασίζουμε εμείς. Εφαρμόζουμε απλά κανόνες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες", δήλωσε ειδικός κτηνίατρος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου