Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Όσο είναι καλό παιδί ο Κιμ, ΗΠΑ και Νότια Κορέα δεν θα κάνουν ασκήσεις…


Όσο είναι καλό παιδί ο Κιμ, ΗΠΑ και Νότια Κορέα δεν θα κάνουν ασκήσεις…
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και αυτή της Νότιας Κορέας συμφώνησαν να αναστείλουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που προγραμματιζόταν να διεξαχθούν τον Αύγουστο, υπό την προϋπόθεση ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται και να ενεργεί καλή τη πίστει, γνωστοποίησε προ ολίγου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
    Νωρίτερα, μεταδόθηκε ότι η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβληθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις υπό τον τίτλο «
Ulchi Freedom Guardian», που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Αύγουστο, όπως μετέδωσε χθες το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
    Τα δύο κράτη γενικά αναμένεται να ανακοινώσουν την αναβολή ή την αναστολή των στρατιωτικών ασκήσεων «μεγάλης κλίμακας» εντός της εβδομάδας, μετά από σχετική δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία κατέλαβε εξ΄απίνης αξιωματούχους τόσο στη Σεούλ όσο και στην Ουάσινγκτον.
    Ο Τραμπ ανέφερε, ότι σκοπεύει να σταματήσει τις ασκήσεις προς το παρόν, μετά τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη τη
12η Ιουνίου. Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν έχει ακόμη σχολιάσει την πληροφορία που μετέδωσε το Γιονάπ.
    Ωστόσο ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για το θέμα  στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε πως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις η αναστολή των ασκήσεων και πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση εντός ημερών, αν όχι ωρών.
    Πέρυσι 17.500 Αμερικανοί στρατιωτικοί και περισσότερα από 50.000 στελέχη των Νοτιοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν μέρος σε κοινές ασκήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου