Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ταβερνάκια με αυλή και ζωντανή μουσική



Ταβερνάκια με αυλή και ζωντανή μουσική
    Πέντε αθηναϊκές διευθύνσεις για ωραίους μεζέδες στην αυλή, συνοδεία ζωντανής μουσικής για τα καλοκαιρινά βράδια.
    Νοσταλγικές αυλές, ελληνικοί μεζέδες στα τραπεζάκια, άφθονο κρασί στα ποτήρια, δροσιά και ζωντανές μουσικές. Οι παρακάτω ταβέρνες κουρδίζουν τα όργανά τους και ξεφουρνίζουν νόστιμο φαγητό, για να μας χαρίσουν όμορφες καλοκαιρινές βραδιές.

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 21 0321 6629
    Περάστε την χρωματιστή της πόρτα, πιάστε τραπέζι κάτω από την κληματαριά και τα κρασοβάρελα, απολαύστε μαγειρευτά και σπέσιαλ ψητά και φυσικά, ζωντανή μουσική. Και το καλοκαίρι, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, το «Γνωστό Τρίο» της Κληματαριάς πιάνει θέση από τις 21.00 για να παίξει λαϊκά και παλιά ρεμπέτικα, ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν σπιτικές πίτες, κοκκινιστοί κόκορες, κατσικάκια γάστρας και ζουμερά μπιφτέκια. Υπολογίστε περί τα 15-18€ το άτομο με κρασί.

Μεταξού
Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0522 9290
    Στα όρια Μεταξουργείου και Κολωνού, και με όμορφη ατμόσφαιρα παλιάς γειτονιάς, η αυλή του σπιτιού της Μεταξούς ανοίγει τις πόρτες της για να μας φιλέψει κλασικά μεζεδάκια, από κεφτεδάκια και παστουρμαδόπιτες μέχρι λουκάνικα και χορταστικά γιαουρτλού συνοδεία νησιώτικου κρασιού. Συχνά πυκνά θα συναντήσετε live στην αυλή, με όμορφες μουσικές από κιθάρες και μπουζούκια – τηλεφωνήστε ή μείνετε «συντονισμένοι» στο Facebook για να μάθετε πότε οργανώνονται οι ζωντανές βραδιές. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Οινοκλινική 
Ζαλόγγου 5, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 2109701662
    Ατμόσφαιρα καπηλειού άλλων εποχών, μία γλυκύτατη αυλή που φωτίζεται από φαναράκια, κλασικοί ελληνικοί μεζέδες, άφθονο κρασάκι και μουσικές απ’ τα παλιά. Στο μικρόφωνο, το μπουζούκι και την κιθάρα βρίσκεται σταθερό τρίο, που ξεσηκώνει τους θαμώνες και μετά το φαΐ ακολουθεί χορός. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Ρεμούτσικο 
Αγ. Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 2109704515
    Στην καταπράσινη αυλή του με τα μπλε πατζούρια και την παρεΐστικη διάθεση, το Ρεμούτσικο μας καλεί για μεζέδες μετά ζωντανής μουσικής – συνήθως κάθε Τετάρτη αλλά και εκτάκτως (βλ. Facebook page). Στα του μενού, βρίσκουμε κλασικά ορεκτικά, από σαγανάκι και χωριάτικο λουκάνικο μέχρι παστουρμαδοπιτάκια, αλλά και σπαλομπριζόλες, παϊδάκια γάλακτος, κεμπάπ και κοντοσούβλι. Υπολογίστε περί τα 15-18€ το άτομο με κρασί.

Πάμε Ψυρρή
Κατσικογιάννη 5, Ψυρρή, τηλ: 2103246098
    Με φόντο καλαμωτές, δέντρα αλλά και urban street art του WD, η πλακόστρωτη αυλή του Πάμε Ψυρρή, στην καρδιά της ξανανιωμένης γειτονιάς του κέντρου, οι μουσικές είναι ζωντανές, λαϊκές και εντελώς… γλεντζέδικες. Το δε φαγητό κινείται σε κλασικά ελληνικά μονοπάτια (νόστιμη σχάρα, λίγα μαγειρευτά και πολλοί ζεστοί και κρύοι μεζέδες). Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-18€ το άτομο.

2 σχόλια:

  1. Βγάλε και για τη Θεσσαλονίκη παρφόμοια στέκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση Παρόμοια στέκια για τους μεγαλύτερους που έζησαν αυτή την ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή