Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΕΣΡ: 35 εκατ. ευρώ η τιμή για κάθε μία τηλεοπτική άδεια



ΕΣΡ: 35 εκατ. ευρώ η τιμή για κάθε μία τηλεοπτική άδεια
protothema.gr
    Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. εκατ. ευρώ, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.
    Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.
    Με την απόφαση του ΕΣΡ εγκαταλείπεται στην πράξη η απόφαση που είχε λάβει πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, που βασιζόταν στη μελέτη του πανεπιστημίου Φλωρεντίας. Παράλληλα, το ΕΣΡ δεν υιοθετεί και τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών που μπορούν να χορηγηθούν.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον περυσινό διαγωνισμό - 
ο οποίος ακυρώθηκε λόγω των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας - είχαν συγκεντρωθεί 246 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Με την σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι σαφές ότι επιδιώκεται να συγκεντρωθεί το ίδιο ποσό αλλά με τη διάθεση επτά και όχι τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Υπεγράφη η ΚΥΑ
    Τη γνώμη που διατύπωσε νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επικύρωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής οι δύο υπουργοί υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου