Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Σε 1 φέρετρο 3 Εξουσίες



Σε 1 φέρετρο 3 Εξουσίες
Μια ΤΟΜΗ ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό
ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣ. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
    Ξαφνικά ΟΛΟΙ θυμήθηκαν τη… Διάκριση των Εξουσιών τον διακριτό ρόλο καθεμιάς, ότι… χωρίς Αυτή, Δημοκρατία δεν υπάρχει.
    «Οι Δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε συμπολιτεύονται» η δήλωση του Προέδρου Συμβουλίου Επικρατείας (άλλοτε νεαροί «συνασκούμενοι συμμαθητές» στην πρακτική μας άσκηση στο Συμβούλιο Επικρατείας, ο ίδιος δεν επέλεξα την ένταξή μου στο «Σώμα»). Θα ήθελα να επισημάνει ο κ.Πρόεδρος και ότι οι Δικαστές ναι μεν ανεξάρτητα, αδέσμευτα ασκούν τα καθήκοντά τους, αλλά η ΚΕΦΑΛΗ της Δικαστικής Εξουσίας έχει «εξάρτηση» κατά τον Διορισμό της από την, ανεξέλεγκτη στην επιλογή της, Εκτελεστική Εξουσία. Από τον Πρωθυπουργό – Υπουργικό Συμβούλιο, που ΔΙΟΡΙΖΕΙ τον «Αρχηγό» της Δικαστικής Εξουσίας. Επομένως ΔΕΝ υπάρχει η Διάκριση Εξουσιών αλλά η Δικαστική Εξουσία τίθεται «ΥΠΟ τον…. διορισμό της από την Εκτελεστική». Ούτε καν «η σειρά τηρείται για τον διορισμό – επιλογή (ανεξέλεγκτη) από την Εκτελεστική Εξουσία - Υπουργικό Συμβούλιο».
    Έτσι, λοιπόν, η Κεφαλή της Δικαστικής Εξουσίας ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον Πρωθυπουργό (όχι από εσωτερική δική της διαδικασία - επιλογή).
    Αλλά ΚΑΙ τα ΜΕΛΗ της Εκτελεστικής Εξουσίας το Υπουργικό Συμβούλιο – Υπουργοί διορίζονται από τον Πρωθυπουργό.  
    Αλλά ΚΑΙ οι Βουλευτές η Νομοθετική Εξουσία «ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ» από τον Πρωθυπουργό (πριν, ως Αρχηγό Κόμματος) και φαίνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση της…. «λίστας» (χωρίς σταυρό) δηλαδή διορίζεται ΚΑΙ η Νομοθετική Εξουσία.
    Έχω υποστηρίξει και αναλύσει ότι ΜΙΑ η Εξουσία, όχι… τρεις: Ο Πρωθυπουργός. Που διορίζει αμέσως ή εμμέσως ΚΑΙ τις τρεις. Εκλεγμένος Πρωθυπουργός, διορισμένες «Εξουσίες Του».
    Πέραν αυτών: Πολύς καυγάς ΤΩΡΑ για την επέμβαση της Εκτελεστικής Εξουσίας στην Δικαστική. Από ΟΛΟΥΣ και προς ΟΛΟΥΣ.
    Θα ασχοληθώ λόγω επικαιρότητας ξανά με το φαινόμενο που έχω ονομάσει «Υπουργοβουλευτές» ή «Βουλευτοϋπουργούς». Διότι ΑΥΤΟΙ και οι πρώην αλλά και νυν Βουλευτοϋπουργοί εμφανίζονται ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της… Διάκρισης Εξουσιών διότι όπως… εξηγούν ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ, με…. διαπλοκή ανάμιξη της μιας στην άλλη, Δημοκρατία ΔΕΝ υπάρχει. Το ΙΔΙΟ και ο Πρωθυπουργός. Το ΙΔΙΟ και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας και της Βουλής, όλοι από τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο μέχρι τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και οι διορισμένοι και εκλεγμένοι «αξιωματούχοι» το ΙΔΙΟ λένε. Διάκριση Εξουσιών. Αλλιώς Δημοκρατία δεν υπάρχει. Τότε ΠΩΣ μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία ΟΤΑΝ στο ΙΔΙΟ πρόσωπο έχουμε ΔΥΟ Εξουσίες ΜΑΖΙ, όχι απλώς «επέμβαση» «ανάμιξη» μιας στην άλλη, αλλά ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ Εξουσιών ταυτόχρονα από ΕΝΑ πρόσωπο; Δηλαδή, π.χ. ΚΑΙ Δικαστής ΚΑΙ Βουλευτής ένας ή ΚΑΙ Υπουργός ΚΑΙ Δικαστής ένας.  Υπάρχει όμως συνεχώς κατάργηση Διάκρισης Εξουσιών, δηλαδή ΔΕΝ υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΤΑΝ ο Υπουργός (δηλαδή Εξουσία Εκτελεστική) ταυτόχρονα ασκεί ΜΑΖΙ ΚΑΙ δεύτερη εξουσία. Δηλαδή καταργεί τη ΔΙΑΚΡΙΣΗ εξουσιών όταν είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ Βουλευτής (δηλαδή ασκεί ΚΑΙ Νομοθετική Εξουσία) ΔΥΟ Εξουσίες ΜΑΖΙ ΑΣΚΕΙ ο… «Υπουργοβουλευτής». Είναι κινούμενος «δικέφαλος Βιαστής» και Διάκρισης Εξουσιών ΚΑΙ Κοινοβουλευτισμού. Όχι απλώς μια… επέμβαση μιας Εξουσίας στην άλλη αλλά ΒΟΥΝΟ,  Πολιτικό ΤΕΡΑΣ δικέφαλης Άσκησης ΔΥΟ Εξουσιών από ΕΝΑΝ τον «διπλοθεσίτη εξουσιών Υπουργό - Βουλευτή». Αυτή η Εκτροπή παρασύρει και τη «ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ» που δεν υπάρχει, έχω εξηγήσει γιατί.  Διϋλίζουν τον Κώνωπα και καταπίνουν ΚΑΜΗΛΑ. Θα το εξηγήσω ξανά ΠΟΛΥ ωμά και με παράδειγμα στην αργκό για να γίνει επιτέλους κατανοητό περί τίνος πρόκειται: είναι ωσάν «Οι Βιαστές καταδικάζουν τον ΒΙΑΣΜΟ ως έγκλημα, να αλληλοκατηγορούνται για διάπραξη εγκλήματος, αλλά να εξηγούν ότι κατά την διαρκή τέλεση εγκλήματος το… κάνουν προς όφελος προσφέροντας υπηρεσίες στο θύμα το προστατεύουν από… άλλους βιαστές» και ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι είναι οι ΒΙΑΣΤΕΣ της Δημοκρατίας που είναι το θύμα τους μαζί με τη ΔΙΑΚΡΙΣΗ Εξουσιών και ενώπιον…. Λαού… και «νομίμως εντός Συντάγματος» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ βιαστές που κατηγγέλουν τον… βιασμό που γίνεται από… άλλους την ΙΔΙΑ στιγμή που εξακολουθούν τον δικό τους σε βάρος Δημοκρατίας και Διάκρισης Εξουσιών. ΒΙΑΣΜΟ διατηρώντας δύο θέσεις: Υπουργού ΚΑΙ Βουλευτή δύο εξουσίες από έναν. Πολιτική διαπλοκή ΚΑΙ διαφθορά προσώπων και θεσμών, ΔΗΜΟΣΙΩΣ και ΔΙΑΡΚΩΣ ουδείς ενοχλήθηκε. Ουδείς διορθώνει. Έχουμε Σύνταγμα, αλλά ΟΧΙ Δημοκρατία. ΟΥΤΕ Διάκριση Εξουσιών.  Άλλο «νομίμως» άλλο ανηθικως – αντιδημοκρατικώς. Έχουμε ολοφάνερη ΔΙΑΡΚΗ κατάργηση της Διάκρισης Εξουσιών διότι ΔΙΑΡΚΩΣ ολοφάνερα έχουμε Υπουργό (Εκτελεστική Εξουσία) που είναι ΚΑΙ Βουλευτής (Νομοθετική Εξουσία). Έχω αναλύσει γιατί έτσι δεν υφίσταται ΚΑΙ η… «δεδηλωμένη» πλειοψηφία εμπιστοσύνης με… Υπουργοβουλευτές, να ψηφίσουν ως «διπλοθεσίτες Εξουσιών».
    Γι’ ΑΥΤΗ την κατάργηση Διάκρισης Εξουσιών και επομένως ΚΑΙ κατάργηση Δημοκρατίας ΟΥΔΕΙΣ ομιλεί. ΟΥΔΕΙΣ καταγγέλλει τους Υπουργοβουλευτές ως ζωντανό περιφερόμενο Δημοσίως παράδειγμα κατάργησης  Διάκρισης Εξουσιών. Άλλο να… λέει… ότι ΘΑ… ΘΑ… αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, άλλο ενώ ΜΠΟΡΕΙ να το  ΠΡΑΞΕΙ ΤΩΡΑ και να μην το ΠΡΑΤΤΕΙ, με το ισχύον Σύνταγμα.
    ΜΠΟΡΕΙ με το ΙΣΧΥΟΝ Σύνταγμα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ο Βιασμός Δημοκρατίας – Κοινοβουλευτισμού όπως γίνεται ΔΙΑΡΚΩΣ με τους Υπουργοβουλευτές αλλά δεν το πράττουν συνεχίζουν να ασελγούν με ΠΟΛΙΤΙΚΟ Έγκλημα που συνεχίζουν αδιάλειπτα να διαπράττουν οι ΙΔΙΟΙ και οι… θεατές να… χειροκροτούν ότι… Δημοκρατία έχουμε κι’ ας την ΒΙΑΖΟΥΝ οι… υπηρέτες και υπερασπιστές της… εντός Ναού. Θέλουν χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Γιατί ΔΕΝ χωρίζουν, όμως, τον εναγκαλισμό ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Πολιτεύματος του Υπουργού βουλευτή στην πολιτικά ερμαφρόδιτη κατάσταση ολοφάνερης διαπλοκής Εξουσιών διαρκώς εναντίον του Κοινοβουλευτισμού;
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ αποκατάστασης της Δημοκρατίας όχι… τυπικά… λεκτικά αλλά… ουσιαστικά:
    Είναι εναντίον του Κοινοβουλευτισμού να ασκεί ΚΑΙ καθήκοντα Υπουργού ταυτόχρονα ΚΑΙ καθήκοντα βουλευτού το ΙΔΙΟ πρόσωπο, ΕΝΑΣ. Η Διάκριση Εξουσιών ΑΠΑΙΤΕΙ μόνο ένας να ασκεί μόνο ΜΙΑ Εξουσία. ΟΧΙ ένας ΔΥΟ Εξουσίες. Η ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΑΜΕΣΩΣ να ζητήσει ο Πρωθυπουργός από ΚΑΘΕ Υπουργό που είναι ΚΑΙ Βουλευτής ή κατ’ επιλογήν του ο νυν Υπουργοβουλευτής:
ή α) να παραδώσει την ΕΔΡΑ του Βουλευτή οπότε να ασκεί ΜΟΝΟ ΜΙΑ, την Εκτελεστική Εξουσία – Υπουργός
ή β) να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από ΥΠΟΥΡΓΟΣ και να ασκεί ΜΟΝΟ ως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ μια μόνο Εξουσία, τη Νομοθετική. Χωρίς «επέμβαση Πρωθυπουργού» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ αυτοβούλως ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Εξουσιών Υπουργοβουλευτής να ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια από τις ΔΥΟ «καρέκλες του», με στοιχειώδη ΗΘΙΚΗ σε κάθε ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πράξη.
    Το ΙΔΙΟ μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να ΠΡΑΞΕΙ ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και στον επόμενο ανασχηματισμό ή «αναδόμηση» της Κυβέρνησης. ΔΕΝ χρειάζεται αναθεώρηση Συντάγματος, αλλά με το ΙΣΧΥΟΝ, έχει το Δικαίωμα, αλλά ΔΕΝ το ασκεί, διατηρεί κατάσταση σε βάρος Κοινοβουλευτισμού – Δημοκρατίας.
ΑΜΕΣΩΣ εδώ και τώρα για… πρώτη φορά… με Αριστερή Κυβέρνηση να γίνει μια τέτοια ΤΟΜΗ που θα είναι το πράγματι «νέο» στην Πολιτική Ζωή. Σταματώντας τον ΒΙΑΣΜΟ και Διάκρισης Εξουσιών και Δημοκρατίας καθημερινά ΕΝΤΟΣ του Ναού της Δημοκρατίας στο «παληό» Ανάκτορο Μοναρχίας από τους… διακόνους της!
    ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ την Δημοκρατία στο Βάθρο με υγιή στερεά θεμέλια Διάκρισης Εξουσιών πράγματι, κι’ όχι στην ΑΠΑΤΗ ότι… υπάρχει ΚΑΙ Διάκριση Εξουσιών δηλαδή…. ΚΑΙ Δημοκρατία μαζί ΚΑΙ Υπουργοβουλευτές, που σημαίνει και Δημοσίως στην ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της διάκρισης, δηλαδή εκθεμελίωση της Δημοκρατίας!!! Αλλιώς εν Τάφω σε ΕΝΑ φέρετρο ΚΑΙ οι ΤΡΕΙΣ Εξουσίες και θα θρηνούν όσοι καρφώνουν γερά το… καπάκι… και ρυθμίζουν τα σχοινιά να την κατεβάζουν φορώντας είτε γραβάτες είτε παπιγιόν είτε εξωπουκάμισα, αλλά θα διακηρύσσουν ότι… ΕΤΣΙ… προστατεύουν το… ΠΤΩΜΑ.
    Πρόταση από τη… Λαμία της Κεντρικής Ελλάδας στον Πρωθυπουργό από το… Κέντρο της Δημοκρατίας που είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Το θεωρώ μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τον Πρωθυπουργό και δεν χρειάζεται αναθεώρηση Συντάγματος για τέτοια ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ που σίγουρα θα έχει γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ, σε μια «επανίδρυση» Κράτους Διάκρισης Εξουσιών με μια «μεταρρύθμιση» με ΘΕΣΜΟΥΣ στις λειτουργίες τους πράγματι Δημοκρατίας με μόνο τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ Επιλογή – ΥΠΟΓΡΑΦΗ. Αλλιώς… «διάλογοι» με εκάστοτε ΜΙΑ Εξουσία: τον Πρωθυπουργό, για Δημοκρατία εν Τάφω στο ίδιο φέρετρο και οι τρεις εξουσίες, παράνοια είναι.
Ιδού η… Λαμία ιδού και το άλμα προς τη Δημοκρατία με πράγματι Διάκριση Εξουσιών, με «Απόφαση Πρωθυπουργού Τσίπρα» στην Πολιτική ΙΣΤΟΡΙΑ.           
    Τα υπόλοιπα… αφηγήματα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου