Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Αίγυπτος και Ισραήλ θα τελειώσουν την Τουρκία του Ερντογάν.



Αίγυπτος και Ισραήλ θα τελειώσουν την Τουρκία του Ερντογάν.
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο «Σουλτάνος» έχασε κάθε μέτρο και κάλεσε τους ισλαμιστές σε Τζιχάντ εναντίον του Ισραήλ. Αυτό είπαν στον Νετανιάχου οι σύμβουλοι του.
    Ήδη άγνωστος επιτέθηκε και πυρπόλησε ισραηλινό κυβερνητικό κτίριο στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
    Είπε σχετικά:
     «Να προστατεύσουμε την Παλαιστίνη, όπως προστατεύουμε τη Μέκκα και τη Μεδίνα».
    Δηλαδή να επιτεθούν με οποιοδήποτε τρόπο κατά του Ισραήλ. Ετσι το ερμήνευσαν οι Ισραηλινοί.
    Επιπλέον πρόσθεσε:
     «Oι Ισραηλινοί στρατιώτες «χύνουν αίμα Μουσουλμάνων» και «λερώνουν με τις αρβύλες τους την αυλή της πλατείας των Τεμενών».
     «Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ως δικαιολογία απομάκρυνσης του του Τεμένους Αλ Άκσα μακρυά από τα χέρια Μουσουλμάνων»!
     «Χαιρετίζω την Παλαιστινιακή αντίσταση. Το Ισραήλ θα κάνει μεγάλο λάθος αν η αυτοπεποίθηση του πηγάζει από τους εξοπλισμούς και την ξένη βοήθεια».
    Η Παλαιστινιακή αντίσταση έδωσε όμως 3.120 δολ το μήνα ως αμοιβή στην οικογένεια του Παλαιστίνιου που δολοφόνησε την  Ισραηλινή οικογένεια την Παρασκευή.
    Ταυτόχρονα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, σε τηλεοπτικό διάγγελμα κάλεσε τους Παλαιστίνιους να υπερασπιστούν το Τέμενος Αλ Ακσα.
     «Πρόκειται για ένα νέο είδος αντίστασης που σημειώνει επιτυχία».
    Δηλαδή ο Ερντογάν έφτασε να συμπλέει με την Χεζμπολάχ. Ο Μ.Νετανιάχου δεν έχει πλέον άλλη επιλογή.
    Θα τερματιστεί οριστικά οποιαδήποτε επικοινωνία με την Τουρκία του Ερντογάν.
     «Ο ίδιος ο Ερντογάν θέλει την καταστροφή του Ισραήλ και εμείς θα συζητάμε μαζί του» δήλωσε Ισραηλινή πηγή.
    Το χειρότερο είναι  για την Τουρκία ότι πλέον το Ισραήλ θα τα δώσει όλα για όλα για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
    Η επίθεση αυτή του Ερντογάν επίσης θα συσπειρώσει και το κοινό μέτωπο Αιγύπτου-Ισραήλ.
    Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του δικτύου τηλεόρασης Al Jazeera (Αλ Τζαζίρα) στην Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας τον ειδησειογραφικό οργανισμό που εδρεύει στο Κατάρ ότι παρακίνησε τα πρόσφατα επεισόδια βίας στην πόλη.
    Δηλαδή βλέπουμε το μέτωπο Ισραήλ-Σ.Αραβίας να εντείνεται εκ νέου κατά Τουρκίας-Κατάρ μετά και το νέο συμβάν.
    Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα συνεχίζει να προκαλεί βία γύρω από την Πλατεία των Τεμενών”, είπε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook.
     “Έχω μιλήσει πολλές φορές στις αρχές επιβολής νόμου, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία της Αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ. Εάν αυτό δεν γίνει λόγω νομικών ερμηνειών, θα εισαγάγω την απαιτούμενη νομοθεσία για να απελάσω την Αλ Τζαζίρα από το Ισραήλ”, πρόσθεσε αργότερα στον λογαριασμό του ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
    Η Αλ Τζαζίρα έχει αντιμετωπίσει και παρόμοια οργή από τη γειτονική Αίγυπτο το 2014 όταν η κυβέρνηση φυλάκισε τρεις δημοσιογράφους του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου για επτά χρόνια και έκλεισε τα γραφεία του.
    Δύο από τους τρεις υπαλλήλους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά ο τρίτος εξακολουθεί να κρατείται.
    Υπενθυμίζουμε τι αναφέραμε στο άρθρο μας Ολα είναι υπέρ μας πλέον: Αποφασισμένος για πόλεμο με την Άγκυρα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος
     «Αποφασισμένος για πόλεμο με την Τουρκία είναι ο Αιγύπτιος πρόεδρος… Τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ να επιβληθούν και στην Τουρκία, η οποία εξίσου υποστηρίζει τους τρομοκράτες μαζί με το Κατάρ, ζήτησε αμέσως ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.
    Ο Πρόεδρος Σίσι ζήτησε από τα υπόλοιπα σουνιτικά κράτη-συμμάχους στον Κόλπο, να κλιμακώσουν τη διπλωματική διένεξη με το Κατάρ ώστε σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία.
    O Αλ Σίσι κάλεσε τους ηγέτες του Κόλπου να επεκτείνουν το μποϊκοτάζ τους, έως ότου η Άγκυρα σταματήσει να προσφέρει την υποστήριξή της στο Κατάρ.
    Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ Σίσι έθεσε το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον μονάρχη του Μπαχρέιν, Χαμάντ Μπιν Ισα Αλ Χαλίφα, την περασμένη Πέμπτη στο Κάιρο.
    Πρόσθεσαν ότι ο Αλ Σίσι πίεσε για την κλιμάκωση της Αραβικής εκστρατείας και κατηγόρησε την Τουρκία για χρηματοδότηση αλλά και φιλοξενία, ομάδων που έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατικές», όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα ή οργανώσεις στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου