Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Επέλαση των Κινέζων στη φετινή ΔΕΘ



Επέλαση των Κινέζων στη φετινή ΔΕΘ
    Εικοσιπέντε εταιρείες και οργανισμοί από τη Σαγκάη έχουν ήδη δηλώσει μέχρι σήμερα πως θα συμμετάσχουν στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), σύμφωνα με επιστολή της διοίκησης του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου προς τα μέλη του.
    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ισχυροί όμιλοι που τα τελευταία χρόνια έχουν έντονο διεθνή προσανατολισμό όπως η CEFC China Energy Company Limited (CEFC China), η China Corporate United Investment Holding Co. ltd (CCUI), ο τεχνολογικός όμιλος ΙNESA κάποιες από τις θυγατρικές του όπως η INESA Intelligent Tech Inc. και η Shanghai Feilo Acoustics που δραστηριοποιείται στον «έξυπνο φωτισμό», η Shanghai Electric Group Co., Ltd που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, κ.α.
    Στην ΔΕΘ θα συμμετάσχει και ο πανίσχυρος όμιλος δομικών υλικών Shanghai Building Materials (Group) Co., Ltd. ο οποίος διαθέτει σειρά θυγατρικών σε κλάδους της οικοδομής και των έργων, η εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων EziSurg Medical Co., αλλά και η Shenda International Trade με ισχυρή παρουσία στον τομέα της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας και η Shanghai Silk Group Culture Development Co. με δραστηριότητες που συνδέονται με το μετάξι.
    Στη Θεσσαλονίκη έρχονται εταιρείες και με πιο …εξωτικές δραστηριότητες όπως η Shanghai Rainbowfish Ocean Technology Co., Ltd η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων για την εξερεύνηση του βυθού των ωκεανών. Περισσότερο κινητική από τους κινεζικούς ομίλους φαίνεται, πάντως, η CEFC China η οποία έχει επενδύσει σε δικαιώματα άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ επιδιώκει να αναπτύξει δίκτυο τερματικών σταθμών καυσίμων στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου