Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Οι 5 ακριβότερες μπύρες στον κόσμο!



    Η μπύρα είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά ποτά στον άνθρωπο – και ένα από τα αγαπημένα του. Ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την απόλαυσή της με ένα φτηνό σχετικά προϊόν, η λίστα που ακολουθεί αποδεικνύει περίτρανα πως υπάρχουν ορισμένες πολύ ακριβές ετικέτες…
5. Tutankhamun Ale$52 ανά φιάλη
    Παρασκευάζεται από μια συνταγή που ανακαλύφθηκε στο ναό της βασίλισσας Νεφερτίτης στην Αίγυπτο και το όνομά της το έχει δανειστεί από τον θετό της γιο.
4. Samuel Adams Utopias$100 ανά φιάλη
    Ένα μείγμα υψηλής ποιότητας λυκίσκου και ένα περίτεχνο επιχαλκωμένο μπουκάλι που δεν αλλοιώνει τη γεύση της. Νότες βανίλιας, δρυός και καραμέλας και μια γλυκιά επίγευση είναι τα χαρακτηριστικά της.
3. Carlsberg Vintage 3$348 ανά φιάλη
    Η γνωστή εταιρεία δημιούργησε το 2008 μια μπύρα συλλεκτική που παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και αριθμεί μόλις 1.000 φιάλες ανά τον κόσμο.
2. Brewdog’s “The End of History”$765 ανά φιάλη
    Η σκοτσέζικη ζυθοποιία BrewDog δημιούργησε μια μπύρα σερβίρεται σε… παράξενες φιάλες, όπου 4 ταρριχευμένοι σκίουροι και 3 νυφίτσες(!) πρωτοστατούν – όλα νεκρά ζώα που ταρριχεύθηκαν (σύμφωνα με την εταιρεία). Η ξανθιά βελγική ale, εμποτισμένη με τσουκνίδες από τα Highlands της Σκωτίας και με φρέσκα μούρα αρκεύθου, έχει 55% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Οι αντιδράσεις ως προς τη συσκευασία έκανε την εν λόγω μπύρα ακόμα πιο ιδιαίτερη…
1. Antarctic Nail Ale$800
    Η εταιρεία Nail Company Brewing στην Αυστραλία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παρασκευάζει την ακριβότερη μπύρα στον κόσμο, ενώ τα χρήματα από τις πωλήσεις πηγαίνουν μόνο σεφιλανθρωπικούς σκοπούς. Η μπύρα παρασκευάζεται από πάγο της Ανταρκτικής, ενώ μόλις 30 μπουκάλια παρήχθησαν και έγιναν ανάρπαστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου