Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Μπρος γκρεμός και πίσω αρκούδα: Ο θάνατος 200 προβάτων στα Πυρηναία



Μπρος γκρεμός και πίσω αρκούδα: Ο θάνατος 200 προβάτων στα Πυρηναία
    Τραγικό θάνατο βρήκαν περισσότερα από 200 πρόβατα, στην προσπάθειά τους να σωθούν από μια καφέ αρκούδα στα Πυρηναία Όρη, στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας.
    Τα πρόβατα, τα οποία ανήκαν σε έναν αγρότη στο Couflens της νοτιοδυτικής Γαλλίας, φοβήθηκαν από την αρκούδα που εμφανίστηκε στην περιοχή τους. Το άγριο ζώο κυνήγησε το κοπάδι και επιτέθηκε σε ένα από τα πρόβατα. Τα υπόλοιπα πανικοβλήθηκαν και έπεσαν από γκρεμό ύψους 200 μέτρων στην προσπάθειά τους να σωθούν.
    Τα σώματα 169 προβάτων βρέθηκαν την επόμενη μέρα στους πρόποδες του γκρεμού στο ισπανικό χωριό Lladorre. Τα υπόλοιπα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν στη Γαλλία.
    Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τον αγρότη για την απώλεια του, το περιστατικό ωστόσο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της τοπικής γαλλικής ομοσπονδίας αγροτών που στρέφεται εναντίον της επαναφοράς μεγάλων άγριων ζώων στην περιοχή. Η τελευταία θηλυκή καφετιά αρκούδα που γεννήθηκε στα Πυρηναία πυροβολήθηκε από τους κυνηγούς το 2004. Η γαλλική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα προστασίας του πληθυσμού αρκούδων στο πλαίσιο του οποίου χρησιμοποιεί ζώα από τη Σλοβενία. Σήμερα καταμετρώνται περίπου 30 καφέ αρκούδες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου