Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ντουτέρτε: Θα κυνηγάω τους εμπόρους ναρκωτικών για όσο ακόμα χρειαστεί!



Ντουτέρτε: Θα κυνηγάω τους εμπόρους ναρκωτικών για όσο ακόμα χρειαστεί!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε δεσμεύθηκε σήμερα να συνεχίσει για όσο καιρό κρίνει απαραίτητο τον αιματηρό του «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» και υπερασπίστηκε την πρότασή του για επαναφορά της θανατικής ποινής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα.
    Ο Ντουτέρτε αφιέρωσε μεγάλο μέρος του ετήσιου διαγγέλματός του για την κατάσταση του έθνους στην πολιτική του καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών, η οποία δέχεται σφοδρές επικρίσεις από το εξωτερικό, ωστόσο παραμένει δημοφιλής μεταξύ των Φιλιππινέζων.
    «Όσοι καιρό κι αν πάρει, η μάχη κατά των ναρκωτικών θα συνεχιστεί διότι ευθύνονται για τόσα κακά και δεινά», τόνισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων μιλώντας στους βουλευτές.
    «Η μάχη θα είναι αδυσώπητη παρά τις διεθνείς και εσωτερικές πιέσεις, η μάχη δεν θα σταματήσει αν δεν συλληφθούν όσοι εμπλέκονται (στη διακίνηση ναρκωτικών), πρέπει να συλληφθούν, διότι οι επιλογές τους είναι μεταξύ της φυλακής και της κόλασης», προειδοποίησε.
    Ο Ντουτέρτε εξελέγη την άνοιξη του 2016 υποσχόμενος να εξοντώσει τους δεκάδες χιλιάδες διακινητές ναρκωτικών. Μετά την ανάληψη της προεδρίας στις 30 Ιουνίου 2016, η αστυνομία έχει σκοτώσει σχεδόν 3.200 ανθρώπους στο πλαίσιο της μάχης κατά των ναρκωτικών. Πολλές χιλιάδες ακόμη έχουν εξάλλου σκοτωθεί για εγκλήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.
    Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πολιτοφυλακές που συνδέονται με την κυβέρνηση έχουν σκοτώσει πολλούς ανθρώπους.
    Ο Ντουτέρτε κάλεσε επίσης τους βουλευτές να επαναφέρουν τη θανατική ποινή. «Καλώ το Κογκρέσο να προωθήσει τη νομοθεσία για την επαναφορά της θανατικής ποινής για ειδεχθή εγκλήματα, κυρίως γι αυτά που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών», είπε.
    Εξήγησε ότι η θανατική ποινή αποτελεί ταυτόχρονα μέσο σωφρονισμού αλλά και αποθάρρυνσης. «Στις Φιλιππίνες ισχύει πραγματικά το “οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”. Αφαιρείς μία ζωή, πρέπει να πληρώσεις πεθαίνοντας. Είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα παράδειγμα», υπογράμμισε.
    Η Γερουσία δεν έχει ψηφίσει το νομοσχέδιο για την επαναφορά της θανατικής ποινής, το οποίο έχει περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου