Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Δημιουργήθηκε Ενιαία Διεύθυνση Μεταθέσεων στο ΓΕΣ



Δημιουργήθηκε Ενιαία Διεύθυνση Μεταθέσεων στο ΓΕΣ
    Ολοκληρώθηκε προχθές (21/07/2017) στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι η απο­κεντρωτική μεταφορά όλων των Δι­ευθύνσεων των Όπλων του Στρατού Ξηράς (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Μηχανικού, Διαβιβάσεων και Αεροπορίας Στρατού) από το κτίριο του ΓΕΣ, που ήταν ως τώρα, στο στρατόπεδο «Παπάγου», στις κατά τό­πους περιοχές όπου εδρεύουν και οι Σχολές του κάθε Όπλου.
    Σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, πρόθεση είναι να λειτουργεί ως ένας ενιαίος «οργανισμός» σε επίπεδο μελετών, υλοποίησής τους, εκπαίδευσης των στελεχών, ασκήσεων κ.λπ., που να ενημερώνονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους.
    Από τις Διευθύνσεις αφαιρέθηκαν όλα τα θέματα μεταθέσεων προσωπι­κού, καθώς κάθε Διεύθυνση ασχολούνταν αποκλειστικώς με τα δικά της στελέχη, με αποτέλεσμα να υπήρχαν πολλές και διαφορετικές συμπεριφορές αντιμετώπισης επί κοινών θεμάτων μεταθέσεων προσωπικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προ­βλήματα, αδικίες και προσφυγές των θιγομένων στα δικαστήρια που τους δικαίωναν.
    Τώρα πλέον δημιουργήθηκε στο ΓΕΣ Ενιαία Διεύθυνση Μεταθέσεων, όλων των μονίμων στελεχών, ενώνοντας έτσι τους ως τώρα υπάρχοντες 23 (!) διαφορετικούς φορείς μεταθέσεων του ΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου