Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Πολωνία και Ουγγαρία εναντίον Μακρόν - Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο από τη Μέρκελ



Πολωνία και Ουγγαρία εναντίον Μακρόν - Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο από τη Μέρκελ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Οι προειδοποιήσεις του Γάλλου προέδρου προς τις χώρες που δεν σέβονται τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσαν αναταράξεις - Είναι πολύ νέος απάντησε ο Ούγγρος Ορμπάν - Η Γερμανία και η Γαλλία συμβαδίζουν απολύτως ξεκαθάρισε η Μέρκελ 
    Η Ουγγαρία και η Πολωνία πέρασαν στην αντεπίθεση επικρίνοντας τον Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τις προειδοποιήσεις του Γάλλου προέδρου προς τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ένα «σουπερμάρκετ» από το οποίο μπορούν να επιλέγουν τα κομμάτια της συμμετοχής τους στο μπλοκ που επιθυμούν, χωρίς να σέβονται τις αξίες της Ένωσης.
    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Μακρόν δήλωσε ότι οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες της Ένωσης θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.
    «Ο Γάλλος πρόεδρος είναι πολύ νέος. Έρχεται εδώ για πρώτη φορά», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στους δημοσιογράφους κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
    Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο κατηγόρησε τον Μακρόν ότι προβάλει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την αντιπάθειά του προς τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης. «Είναι καλό να μιλάμε με γεγονότα και να μην χρησιμοποιούμε στερεότυπα», δήλωσε.
    Εντούτοις, ο Γάλλος πρόεδρος, που αναμένεται να συναντηθεί με τους Όρμπαν και Σίντλο και με τους ηγέτες της Σλοβακίας και της Τσεχίας, δέχθηκε την ισχυρή στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.
    «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αυτές τις δηλώσεις. Η Γερμανία και η Γαλλία συμβαδίζουν απολύτως», τόνισε η Μέρκελ, σε ερώτηση για την τοποθέτηση Μακρόν.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανοίξει αρκετές νομικές επιθέσεις ενάντια στην Βαρσοβία και την Βουδαπέστη, ενώ κάποια κράτη μέλη επιθυμούν την μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης ως τιμωρία για τις ενέργειες των κυβερνήσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου