Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Επεισόδιο στον Εβρο: Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα Ελληνες ψαράδες


Επεισόδιο στον Εβρο: Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα Ελληνες ψαράδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Σοβαρό επεισόδιο φαίνεται πως σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (16/07) στο Δέλτα του Εβρου όταν τέσσερις στρατιώτες από την Τουρκία απείλησαν με τα όπλα τους δύο Ελληνες ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή.
    Ο ένας από του δύο ψαράδες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και περιέγραψε την εμπειρία του που έκανε τον ίδιο και τον φίλο του να μείνουν άναυδοι στη θέα της κάννης. Οπως αποκάλυψε τους ζήτησαν να απομακρυνθούν.
«Το έχουν παρατραβήξει οι Τούρκοι»
    Μιλώντας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού, ο Θανάσης Καμηλάρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 - 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», ενώ ταυτόχρονα δηλώνει αγανακτισμένος που δέχεται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού.
    Οπως συνεχίζει, οι Τούρκοι στον Εβρο στρατιώτες ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», περιγράφει ο κ. Καμηλάρης. Σημειώνεται ότι οι συνεχείς περιπολίες της ΧΙΙ Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης (16/07) οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν ένα ακόμη επεισόδιο.
    Στρατιωτικές πηγές σε επικοινωνία που είχαν με τον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσαν το περιστατικό που σημειώθηκε στον Εβρο, τονίζοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα με τα πλωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου