Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Κεραμέως για άσυλο: Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η Αστυνομία στο πανεπιστήμιο


Κεραμέως για άσυλο: Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η Αστυνομία στο πανεπιστήμιο
https://thessbomb.blogspot.com
    Για τα θέματα της Παιδείας και το φλέγον ζήτημα του ασύλου μίλησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
    Η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης των μαθητών δεν αποτελεί προτεραιότητα και επανάλαβε ότι το χτύπημα του κουδουνιού θα παραμείνει στις 8:15, αφού «
η εξαγγελία του πρώην Υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί».
    Αναφορικά με το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, σημείωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ότι «
αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου».
    Η Υπουργός έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων.
    «
Δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, για να συμπληρώσει πως «έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».
    Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «
θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.
    Ερωτηθείσα σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του χρόνου θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, απάντησε πως θα δώσουν Κοινωνιολογία, ενώ όσο αφορά στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «
στον ίδιο άξονα, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας την ύλη ως παράδειγμα.
    «
Θα υπάρξουν κάποιες μεταγραφές», απάντησε σε σχετικό ερώτημα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
    Θέτοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε στην κάλυψη των αναγκών στην ειδική αγωγή.
    «
Κάναμε συνάντηση για να δούμε πώς μπορούμε να επισπεύσουμε προσλήψεις Οι προσλήψεις είχαν προαναγγελθεί, δεν είχαν μόνο προϋπολογιστεί, από την προηγούμενη κυβέρνηση».
    «
Μέλημά μας να καταγράψουμε τις ανάγκες και μετά να κάνουμε προσλήψεις σε παιδεία, υγεία και ασφάλεια», ανέφερε σχετικά με τους στόχους της κυβέρνησης.
    Όσο αφορά στο
νηπιαγωγείο και στα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, υπογράμμισε πως παρά το ότι η εγγραφή στο νηπιαγωγείο από τα 4 βρίσκει σύμφωνη και την παρούσα κυβέρνηση, «δεν υπάρχουν όμως παντού οι υποδομές για να γίνει πράξη».
    «
Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρεθούν οι αίθουσες», τόνισε σχετικά.
    Ξεκαθάρισε πως δεν «παγώνουν» οι προσλήψεις. «
Πρώτο μέλημά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, να ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων μέχρι το τέλος του μήνα και να υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, για να μην υπάρχει κενό».
    Σχολιάζοντας το ζήτημα της κατάργησης της Νομικής της Πάτρας, διερωτήθηκε αν «
χρειάζεται 4η Νομική με τόσες χιλιάδες άνεργους δικηγόρους;» και σημείωσε πως το ζήτημα δεν αφορά στην Πάτρα, αφού αυτό «θα μπορούσε αυτό να είναι σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας» και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για κατάργηση τμήματος», αφού το τμήμα επρόκειτο να λειτουργήσει το 2020.
    Αναφορικά με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων η Υπουργός Παιδείας είπε πως «
χάσαμε ευκαιρία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», αφού «έχει μπλοκάρει για κάποια χρόνια η λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ωστόσο θα μελετηθεί συνολικά το ζήτημα των προνομίων των κολεγίων».
     Όσο αφορά στους «αιώνιους φοιτητές» η Ν.Κεραμέως τόνισε ότι «
πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο των σπουδών, η όποια ρύθμιση όμως, δε θα επηρεάσει όσους είναι τώρα στα ΑΕΙ» και απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «θα υπάρχουν εξαιρέσεις», όπως για παράδειγμα πρόβλεψη για τους εργαζόμενους.
    Τέλος, ερωτηθείσα για το ζήτημα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, έκανε γνωστό ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο θα συναντήσει σήμερα και ο Πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «
διαφωνούμε με την πρόταση της μισθοδοσίας των κληρικών», τονίζοντας πως «όποια ζητήματα αφορούν το Κράτος – Εκκλησία μπορούν να λυθούν νομικά».

1 σχόλιο:

  1. Και τώρα τί θα κάνουν οι κακόμοιροι ναρκέμποροι; Πού θα πουλάνε την πραμάτεια τους; Σά δε ντρεπόμαστε λιγάκι! Μα καλά, θέλω να μάθω, τα καημένα τα παιδάκια, δεν μπορούσαν να διακινούν τις ιδέες τους ελεύθερα και ήθελαν και άσυλο; Γιατί γι' αυτό δεν θεσπίσθηκε το Άσυλο; Εγώ ξέρω ότι σ' αυτή τη χώρα, ο καθένας λέει ότι θέλει ατιμώρητα. Το Άσυλο τους μάρανε; Αλλά, για ρωτήστε και αυτά τα παιδάκια που πήγαν στα σοβαρά να σπουδάσουν και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους με ένα πτυχίο, να εργασθούν και να αποδώσουν στην κοινωνία, εάν το ήθελαν το άσυλο έτσι που το κατάντησαν. Μιλάμε για τα σοβαρά παιδιά, και όχι γι' αυτά τα "παιδάκια" που κατάντησαν τα πανεπιστήμια άντρα παρανομίας. Άς σοβαρευτούμε λιγάκι, μπάς και γίνουμε και σοβαρό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή