Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Σε αυτά τα μέρη της γης απαγορεύονται οι τσίχλες, τα ψηλοτάκουνα και ο θάνατος


Σε αυτά τα μέρη της γης απαγορεύονται οι τσίχλες, τα ψηλοτάκουνα και ο θάνατος
    Η νομοθεσία κάθε χώρας παγκοσμίως διαφέρει σε πολλά σημεία με τις υπόλοιπες. Μπορεί στη δική μας κουλτούρα να ακούγονται περίεργοι και αστείοι, σε κάποιες άλλες χώρες όμως οι συγκεκριμένοι νόμοι επιβάλλονται αυστηρά, με σοβαρές κυρώσεις.
Δεν επιτρέπονται τα ψηλοτάκουνα στα μνημεία της Ελλάδας
    Για τη χώρα μας και τα ιστορικά μνημεία, ισχύει ο συγκεκριμένος. Δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα μνημεία όσες γυναίκες φορούν τακούνια. Τα τακούνια των παπουτσιών μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα μνημεία και με αυτό τον τρόπο παρεμποδίζουν τις προσπάθειες συντήρησης.
Απαγορεύονται οι τσίχλες
    Μεταξύ μιας μεγάλης λίστα με αντικείμενα που απαγορεύεται να εισαχθούν στη Σιγκαπούρη είναι και η τσίχλα. Ο νόμος αυτός ισχύει από το
1992, προκειμένου να διατηρούνται καθαροί οι δημόσιοι χώροι. Εξαιρούνται μόνο οι τσίχλες νικοτίνης, στην περίπτωση που υπάρχει συνταγή γιατρού.
Οι κότες απαγορεύεται να περνούν το δρόμο
    Φαίνεται αστείο, αλλά είναι νόμος και εφαρμόζεται. Στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, όσοι είναι ιδιοκτήτες κότας, απαγορεύεται να τις αφήνουν να περνούν το δρόμο.
Δεν επιτρέπεται το τάισμα των περιστεριών
    Πρόστιμο μέχρι και
700$ μπορεί να διατεθεί για όσους ταΐζουν τα περιστέρια στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Η πόλη επέβαλε αυτό το νόμο, γιατί θεωρούν τα πουλιά επικίνδυνα, τόσο για την υγεία, όσο και για τα μνημεία.
Δεν επιτρέπεται το όνομα «Ναπολέων».. στα γουρούνια
    Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, απαγορεύεται αυστηρά και χωρίς εξαίρεση, να ονομαστεί ένα γουρούνι «
Ναπολέον». Ο λόγος είναι γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν προσβλητικό για τον εθνικό ήρωα της Γαλλίας, «Ναπολέοντα Βοναπάρτη».
Απαγορεύεται να μεθύσει κάποιος σε παμπ της Αυστραλίας
    Συγκεκριμένα, στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αν κάποιος μεθύσει αρκετά σε παμπ, του επιβάλλονται σοβαρές κυρώσεις.
Μπορούν να μην πληρώσουν το λογαριασμό
    Άλλος ένας νόμος που ακούγεται παράλογος για τα δεδομένα της χώρας μας. Στη Δανία, αν κάποιος πελάτης, εστιατορίου συνήθως, δεν έχει μείνει ικανοποιημένος με την ποσότητα του φαγητού και δε νιώθει χορτασμένος στο τέλος του γεύματος, δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το λογαριασμό.
Δεν επιτρέπεται.. ο θάνατος
    Ίσως ο πιο παράλογος νόμος που έχει εφαρμοστεί. Σε μια επαρχία της Νορβηγίας, το Λονγκγιαρμπαίεν, απαγορεύεται κάποιος να πεθάνει στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι της επαρχίας ανακάλυψαν ότι, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, τα πτώματα των νεκρών δεν αποσυντίθενται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μελλοθάνατοι να πρέπει να αλλάζουν τόπο και αν τελικά καταλήξουν στην επαρχία να θαφτούν σε νεκροταφεία άλλων κοντινών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου